Politika

Krivokapić: Stanje u medijima traži jačanje samoregulacije i poštovanja kodeksa

Izazovi sa kojima su mediji u Crnoj Gori suočeni traže nova institucionalna rješenja, pogotovo u dijelu samoregulacije i jačanja poštovanja kodeksa profesionalizma, ocijenio je predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić. On se sastao sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija, Dunjom Mijatović.
Krivokapić: Stanje u medijima traži jačanje samoregulacije i poštovanja kodeksa
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Oni su, kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, konstatovali da današnje vrijeme nosi izazove na koje nije imun niti jedan sloj društva.

„Mediji su često odraz ukupnog stanja i dešavanja u društvu, a izazovi sa kojima su mediji kod nas suočeni traže nova insitucionalna rješenja, posebno u dijelu samoregulacije i jačanja poštovanja kodeksa profesionalizma“, rekao je Krivokapić.

On je, tokom boravka u Beču na zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine (PS) OEBS-a, učestvovao na vanrednoj sjednici Biroa.

Na toj sjednici je, kako se navodi raspravljano o pitanjima koja zahtijevaju dijalog unutar PS .

Kako su dodali, razgovarali su o proljećnjem sastanku „Viena procesa“ čiji je cilj rješavanje ukrajinske krize parlamentarnim dijalogom.

Krivokapić je, kako se navodi, posjetio „Demokratske radionice“ u Parlamentu Austrije, po čijem modelu se i u Crnoj Gori realizuje taj projekat edukacije.

Portal Analitika