Fudbal

Ako Figo pobijedi - 48 selekcija na Mundijalu!

Kandidat za predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) čuveni Portugalac Luis Figo rekao je da bi u slučaju da bude izabran proširio format Mundijala sa dosadašnjeg broja od 32 reprezentacije.
Ako Figo pobijedi - 48 selekcija na Mundijalu!
Portal AnalitikaIzvor

"Vjerujem da treba razmotriti mogućnost da se na šampionatu svijeta takmiči 40 ili čak 48 timova. Obje ove opcije su isplative, sa tri ili četiri dodatna dana u trajanju turnira. Ako do ovog proširenja dođe, vjerujem da bi ti dodatni timovi trebalo da budu neki koji nijesu iz Evrope", rekao je bivši portugalski reprezentativac.

Figo je u svom programu predstavljenom na stadionu Vembli predložio i mogućnost istovremenog održavanja dva turnira na dva kontinenta sa po 24 učesnika.

Nekadašnji fudbaler Sportinga, Barselone, Reala i Intera i osvajač Zlatne lopte jedan je od kandidata koji će pokušati da svrgne sadašnjeg predsjednika FIFA Jozefa Sepa Blatera. Pored Figa, protivkandidati Blateru su još jordanski princ Ali Bin Al Husein i predsjednik Fudbalske federacije Holandije Mihael ban Prag.

Portugalski as je u svom programu predvidio da se milijardu dolara, od 1,5 milijardu koliko iznose rezerve FIFA, distribuira članicama FIFA, ukupno 209.Izbori za predsjednika FIFA zakazani su za 29. maj.

Portal Analitika