Politika

Medojević: Tata Milo zabranio Krivokapiću da bude premijer

Predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević potvrdio u svojoj poruci na Tviteru da postoji opoziciona ponuda Ranku Krivokapiću za funkciju premijera u prelaznoj vladi. Medojević je dodao da ne vjeruje u taj scenario jer je, kako je kazao, predsjednik SDP-a pod kontrolom Mila Đukanovića.
Medojević: Tata Milo zabranio Krivokapiću da bude premijer
Portal AnalitikaIzvor

- Ranko Krivokapić bi prihvatio ponudu opozicije da bude premijer, ali mu je tata Milo to strogo zabranio, inače neće moći da se igra autićima - napisao je Medojević.

Medojević je potom u svom postu na Fejsbuku pojasnio da su Ranko Krivokapić i SDP prevarili opoziciju više od tri puta.

- Prevareni smo prilikom usvajanja zaključaka Anketnog odbora za aferu „Snimak“ kada je SDP odbio da osudi DPS zbog organizovane i dokazane krađe glasova. Prevareni smo prilikom usvajanja zaključaka Anketnog odbora za aferu „Telekom“, kada zbog prevare SDP-a nijesmo mogli da usvojimo zaključke koji jasno ocjenjuju postojanje korupcije na najvišem nivou vlasti u Crnoj Gori. Zbog prevare SDP dobili smo samo tehnički izvještaj.

Prevareni smo, i to brutalno, oko formiranja vlasti u Podgorici, gdje smo SDP-u i Pozitivnoj nudili kompletnu vlast u Glavnom gradu. Zbog prevare SDP-a sada imamo gradonačelnika po njihovoj mjeri Slavoljuba Stijepovića Miga.

Prevareni smo od SDP-a i oko usvajanja izmjena Zakona o izboru odbornika i poslanika kada je njihov ministar u dogovoru sa šefom režima onemogućio uvođenje elektronske identifikacije birača i doveo izborni proces u zonu neustavnosti i neregularnosti.

Na osnovu jasnog političkog iskustva i političke logike, koristeći minimalni logički aparat zaključivanja na osnovu poznatih i dokazanih činjenica, ne vjerujem Ranku Krivokapiću. Cijenim da je on odgovorniji za stanje u zemlji nego Đukanović, jer ga svojom licemjernom pozicijom održava na vlasti punih 17 godina - zaključio je Medojević.

Uljarević ga savjetovala za 4.000 eura

Medojević je u svom postu na Fejsbuku otkrio da mu je izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje bila savjetnica za predsjedničke izbore 2008. godine i to - za honorar od 4.000 eura.

- Daliborka Uljarević me je danas u udbaškom tabloidu Vijesti, koji aktivno radi na razbijanju opozicije po nalogu šefa režima, okarakterisala kao „ekstremnog“, što me jako čudi. Kada je bila moj lični savjetnik u kampanji za predsjedničke izbore 2008. snažno je podržavala moj „ekstremizam“ i bila oduševljena. Doduše,  za honorar od 4.000 eura. Izgleda da sada za neki drugi , možda veći honorar, ja sam ,,ekstremista“ - napisao je Medojević.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika