Društvo

INSPEKCIJA: Slučaj povređivanja u Toščeliku proslijeđen sudskim organima

Inspekcija rada za oblast zaštite na radu izvršila je uviđaj o svim predmetnim nesrećama koje su se dogodile u nikšićkoj željezari Toščelik, o čemu su sačinjeni zapisnici sa konstatovanim nepravilnostima, koji su proslijeđeni nadležnim sudskim organima na dalji postupak, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave za inspekcijske poslove.
INSPEKCIJA: Slučaj povređivanja u Toščeliku proslijeđen sudskim organima
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave za inspekcijske poslove nije kazano da li je u pitanju krivična ili prekršajna prijava protiv nadležnih u nikšićkoj fabrici.

Kako ističu u upravi, u sklopu redovnih aktivnosti Inspekcije rada u toku prošle godine izvršen  je inspekcijski nadzor u željezari Toščelik.

“Međutim, kako je poslodavac radio na rekonstrukciji postojećih proizvodnih kapaciteta ukazano mu je koje su njegove dalje obaveze u dijelu zaštite na radu. U vezi sa nesrećom koja se desila u  PC Kovačnica, došlo je do teške povrede na radu zaposlenog Miluna Todorovića, koji je obavljao poslove na postrojenju hidraulične prese. Prilikom ispravljanja došlo je do loma čelične šipke dužine 6000 mm i prečnika 250mm, a odlomljeni dio udario je Todorovića i nanio mu teške tjelesne povrede u predjelu donjih ekstremiteta (frakture potkoljenica). U toku je vršenje uviđaja i prikupljanje relevantnih činjenica o ovoj nesreći”, naveli su iz uprave.

K.Ć.

Portal Analitika