Društvo

CG i Italija finansiraće šest zajedničkih naučno-istraživačkih projekata

Na osnovu Programa saradnje u oblasti nauke između Ministarstva nauke Crne Gore i Nacionalnog istraživačkog savjeta Republike Italije (CNR) potpisanog 4. jula 2013. godine, Ministarstvo nauke raspisalo je Konkurs za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Italije za period 2015/2016. godina.
CG i Italija finansiraće šest zajedničkih naučno-istraživačkih projekata
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U skladu sa Programom saradnje, Konkurs je objavljen 30. juna 2014. godine, sa 30. septembrom, kao krajnjim rokom za dostavljane predloga projekata

Na konkurs za zajedničke naučnoistraživačke projekte čiji je predmet bio sufinansiranje do 10 zajedničkih naučnoistraživačkih projekata, u predviđenom roku prijavljeno je 10 projekata.

Projekti se realizuju u prioritetnim oblastima istraživanja, sa učešćem naučnika iz obje zemlje, u vidu zajedničkih posjeta (putni troškovi i dnevnice) istraživača iz Crne Gore i Republike Italije, a koji će učestvovati u zajedničkim istraživačkim projektima. 

Trajanje zajedničkog istraživačkog projekta je dvije godine. Datum početka projekta je 21. januar 2015. godine, a datum završetka projekta 31. decembar 2016. godine.

Završni izvještaj se mora podnijeti u roku od tri mjeseca od datuma završetka projekta (najkasnije do kraja marta 2017. godine).

Nakon rezultata evaluacije obje strane, te u skladu sa utvrđenim uslovima i prioritetima Konkursa i dostupnog budžeta dvije zemlje za realizaciju je prihvaćeno ukupno 6 projekata.

 
Portal Analitika