Abiznis

Daka Davidović kupuje Boksite

Kompanija Neksan, koja trenutno po ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji organizuje proizvodnju u Rudnicima boksita, uskoro će Vladi dostaviti ponudu za kupovinu te firme, potvrdio je za Dan, vlasnik Neksana, Miodrag Davidović.
Daka Davidović kupuje Boksite
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Koliku će sumu ponuditi nije precizirao jer, kako je kazao, još razmatraju mogućnosti i pregledaju dokumentaciju nikšićkog preduzeća.

- Vrlo brzo iz Neksana će Vladi biti dostavljena ponuda koja će, što je i naš cilj, zasigurno biti zadovoljavajuća za radnike Boksita. Iako nijesmo utvrdili konkretnu sumu, to neće biti iznos koji će oštetiti zaposlene. Njihova potraživanja su u prvom isplatnom redu i to je jedino što nas zanima - kazao je Davidović.

On je istakao da su Rudnici boksita firma koja mora i može da radi, a na državi je da odluči da li će prihvatiti njihovu ponudu.

Davidović je kazao da je svoju namjeru saopštio i Sindikatima Boksita sa kojim će u narednom periodu razgovarati o broju zaposlenih koji će biti neophodni za normalno funkcionisanje te firme.

Za trenutnu proizvodnju Neksan je od 312 radnika angažovao njih oko 250, kojima su zarade i do 800 eura, dok radno neangažovani primaju po 240 eura. 

Portal Analitika