Politika

NOVA: SDP ne interesuje prelazna vlada već samo podrška za NATO

Nakon nastupa Ranka Krivokapića, predsjednika Socijaldemokratske partije SDP-a na jednoj TV koja snažno promoviše NATO integracije Crne Gore, saznali smo da njegovu stranku ne interesuje nikakva ideja prelazne vlade, već da će razgovore sa opozicijom iskoristiti da pridobiju nekog ko dosad nije bio za učlanjenje u tu vojnu alijansu, navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije koje potpisjue predsjednik političkog savjeta Budimir Aleksić.
NOVA:  SDP ne interesuje prelazna vlada već samo podrška za NATO
Portal AnalitikaIzvor

Kao predsjednik Političkog savjeta Nove srpske demokratije, kako navodi Aleksić, želim da upozorim sve srpske političare i ostale predstavnike građana koji se protive NATO integracijama, a čine apsolutnu većinu, da prime k znanju ono što je saopštio Krivokapić i sačuvaju se od ovakve prevarantske namjere.

- Posebno, uzimajući u obzir najnovije izjave pojedinaca iz opozicije, a koji su u pregovaračkom procesu, kojima su  pojašnjavali kako će prelazna vlada ubrzati NATO integracije i tako doveli Novu srpsku demokratiju u neželjenu poziciju. Nova srpska demokratija, kao i većina građana CG, zalaže se da Crna Gora bude vojno neutralna zemlja i samim tim nema potrebe za bilo kakvim učlanjenjem u NATO savez. Prelazna vlada prvenstveno ima zadatak da omogući prve poštene i fer izbore, jer je ovo jedina zemlja gdje se vlast nikad nije promijenila, iz razloga što režim krade izbore. Nezavisno od toga da li smo od obnavljanja višepartijskog sistema, kao opozicija, nastupali u jednoj ili više kolona, i da li su na čelu bili Kilibarda i Perović početkom devedesetih ili sada Lekić, rezultat je isti. Čak, i kada je list Vijesti, koji je od osnivanja do nedavno podržavao Djukanovića, prešao na drugu stranu, opet se ništa nije promijenilo, jer režim, jednostavno, krade izbornu volju građana - navodi Aleksić u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Aleksić dodaje da, pošto je predsjednik SDP-a prošlog četvrtka saopštio da nema ništa od prelazne vlade, a njegovi pregovarači poslije razgovora sa opozicijom to praktično potvrdili, treba sačekati formalizaciju ovog stava i onda uraditi ono što je poodavno definisao Glavni odbor Nove srpske demokratije – da relevantne opozicione snage organizuju proteste, putem kojih će na brz i efikasan obezbijediti uslove za uspostavljanje prve demokratske vlasti u CG.

"To je, definitivno, jedini recept za rušenje ovog, u kriminalu i korupciji ogrezlog, antisrpskog režima", zaključuje Aleksić.

 

Portal Analitika