Politika

Radunović: Odlazak Medojevića u SAD garantuje otkrivanje dokaza o Telekomu

Funkcioner Nove i Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da bi odlazak nekoga iz opozicije, a pogotovo predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića sa predstavnicima crnogorskog tužilaštva u Vašington radi upoznavanja sa dokumentacijom koju su američke vlasti prikupile u slučaju "Telekom", bio garancija da bitni dokazi iz dokumentacije neće biti skriveni i preskočeni.
Radunović: Odlazak Medojevića u SAD garantuje otkrivanje dokaza o Telekomu
Portal AnalitikaIzvor

"Odlazak nekoga od opozicionih poslanika, a posebno gospodina Nebojše Medojevića bio bi dodatna garancija da će nešto da bude pronađeno, a ne sakriveno od dokumentacije koja bude ponuđena crnogorskoj strani na uvid. Siguran sam da su iz Vašingtona zvali da se dođe i pogleda dokumentacija i da će ponuditi sve što je na raspolaganju od dokaza, ali me je strah da neki od tih dokaza budu preskočeni kada je volja crnogorske delegacije u pitanju i njena želja da se tamo nešto stvarno pronađe", kazao je Radunović za Portal Analitika, ponavljajući tako mišljenje svog partijskog kolege Andrije Mandića koji je juče takođe kazao da bi Medojević trebao da putuje za SAD.

Poziv američkih vlasti našem tužilaštvu postoji već duže vrijeme, kaže funkcioner DF-a i dodaje da je očigledno ponovljen više puta da bi naši organi konačno reagovali. Radunović pozdravlja odluku vrhovnog državnog tužioca da se odazove pozivu iz SAD-a i ističe da se nada da će tužilaštvo pronaći potrebne dokaze o aferi "Telekom".

"Drago mi je da čujem da je vrhovni državni tužilac konačno odlučio da nekoga pošalje u Vašington da pogleda dokumentaciju, ali se nadam da osoba koja ide tamo, ne odlazi sa zadatkom da ne pronađe ništa, već da će se potruditi da na svaki način obavi posao na kvalitetan način. Nadam se da će građani Crne Gore konačno saznati ono što američki sudovi već znaju i na osnovu čega su donijeli presudu, a to je da je neko iz vrha crnogorske vlasti, ili blizak njoj korumpiran u poslu oko Telekoma, naglasio je Radunović.

Podsjećamo, juče je iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića potvrđeno da je on Specijalnom tužilaštvu 21. januara naložio da bez odgađanja prihvati poziv američkih vlasti i pođe u Vašington kako bi se upoznali sa dokumentima koju su vlasti te zemlje prikupile u slučaju “Telekom”.

Portal Analitika