Društvo

FZP dobio status pridružene članice Udruženja pomorskih ustanova Hrvatske

Fakultet za pomorstvo iz Kotora dobio je status pridružene članice Udruženja visokoškolskih obrazovnih pomorskih ustanova Republike Hrvatske.
FZP dobio status pridružene članice Udruženja pomorskih ustanova Hrvatske
Portal AnalitikaIzvor

Naime, juče je na Pomorskom fakultetu u Rijeci održana redovna godišnja skupština Udruženja na kojoj je izvršen izbor pridruženih članica i to Fakulteta za pomorstvo iz Kotora i Fakulteta za pomorstvo i promet iz Portoroža.

Skupštini je prisustvovao i dekan Fakulteta za pomorstvo iz Kotora prof.dr Danilo Nikolić koji je izrazio zadovoljstvo prijemom Fakulteta za pomorstvo u ovo Udruženje.

Ovaj susret dekana pomorskih fakulteta iz regiona bila je dobra prilika za razmjenu dragocjenih iskustava  a naročito u procesu obrazovanja i obuke pomoraca u cilju rješavanja zajedničkih problema sa kojima se visokoškolske pomorske institiucije u regionu susreću.

Na današnjoj redovnoj skupštini između ostalog  bilo je govora o obrazovanju i obuci pomoraca u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji, te o kontroli rada ustanova koje se bave obrazovanjem i obukom pomoraca koju sprovodi EMSA - European Maritime Safety Agency.

Portal Analitika