Društvo

ODGOVOR DŽOMIĆU: Policija poštuje Zakon o strancima

Službenici Uprave policije nijesu dozvolili protojereju Veliboru Džomiću da uđe u Crnu Goru, shodno Zakonu koji predviđa da se strancu neće dozvoliti ulazak u državu ako to zahtijevaju razlozi nacionalne bezbjednosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
ODGOVOR DŽOMIĆU: Policija poštuje Zakon o strancima
Portal AnalitikaIzvor

Nakon odluke Upravnog suda koji je donio privremenu mjeru kojom mu se odobrava boravak do okončanja upravnog spora, Džomić je pokušao da uđe u Crnu Goru, ali mu to nije dozvoljeno.

„Službenici Uprave policije MUP-a u svom postupanju poštuju član 8 stav 1 tačka 5 Zakona o strancima koji propisuje da se strancu neće dozvoliti ulazak u Crnu Goru, ako to zahtijevaju razlozi nacionalne bezbjednosti“, saopšteno je agenciji MINA iz MUP-a.

Kako se navodi, Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) je prošle sedmice dostavila akt u kojem navodi da ostaje pri mišljenju koje je i ranije dostavljala MUP-u u vezi sa Džomićem, a to je da predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost.

„Već smo saopštili da Džomić nema problem sa postupanjima službenika Uprave policije MUP-a već stavom i mišljenjem ANB-a. Obaveza MUP-a je da postupa u skladu sa aktima i mišljenjima ANB-a u svim slučajevima u kojima nam ukažu da je određena osoba prijetnja po nacionalnu bezbjednost“, kaže se u saopštenju.

[ Mina, rtcg.me ]

Portal Analitika