Protokol

Stjepčević okončao četvorodnevnu posjetu Rijeci

Gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević boravio je u četvorodnevnoj posjeti Rijeci i Hrvatskoj bratovštini „Bokeljska mornarica 809“.
Stjepčević okončao četvorodnevnu posjetu Rijeci
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Stjepčević je, zajedno sa menadžerom Opštine Srđanom Dragomanovićem u Rijeci boravio na poziv  gradonačelnika Vojka Obersnela i Hrvatske bratovštine „Bokeljska mornarica 809“, saopšteno je Portalu Analitika iz Stjepčevićevog kabineta. 

Posjeta je započela prisustvom koncertu bokeljskih muzičara i prijatelja Boke „Tripundanski triptih“ i predstavljanju fotomonografije autora Voljena Grbca.

Sljedećeg dana, nakon svete mise povodom proslave Svetog Tripuna koju je predvodio kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić, ispred crkve Uznesenja Blažene djevice Marije odigrano je kolo Bokeljske mornarice, uz ulazak u kolo gradonačelnika Rijeke, Kotora, Rostocka, kao i biskupa i ostalih visokih gostiju. Iste večeri, gradonačelnik Stjepčević i menadžer Dragomanović prisustvovali su Bokeljskoj noći – tradicionalnom balu Bokelja, čiji je domaćin bio kapetan Božo Brajak, predsjednik Bokeljske mornarice.

rijekaok

Tokom odvijanja velike karnevalske povorke u Rijeci 15. februara, gosti iz Kotora prisustvovali su koktelu dobrodošlice koji je priredio gradonačelnik Obersnel.

Program posjete Gradu Rijeci završen je službenim prijemom kod gradonačelnika Vojka Obersnela, kojem su, pored gradonačelnika Stjepčevića i menadžera Dragomanovića, prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, predsjednik „Bokeljske mornarice 809“ kap. Božo Brajak i član predsjedništva Tomislav Brguljan. Na prijemu je razgovarano o različitim temama koje povezuju dva grada, kao što su: pomorstvo, pomorski saobraćaj, luke, Jadransko-jonska regija, kultura.

rijekagradoancelnik

Nakon prijema, ispred zgrade Gradske uprave otvorena je izložba fotografija „Boka u slici“ autora Voljena Grbca.

Tokom boravka u Rijeci, gradonačelnik Stjepčević i menadžer Dragomanović sastali su se i sa gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem.

Portal Analitika