Podgorica

Glavni grad: Komisija formirana u skladu sa Statutom

Gradonačelnik Podgorice je formirao Komisiju za uvid u dokumentaciju i sačinjavanje izvještaja o pojedinim aktima donesenim iz nadležnosti gradonačelnika i Skupštine Glavnog grada, u periodu od 2007. do 2015. godine, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i Statutom Glavnog grada – Podgorice. To što ona nije u skladu sa neodgovornim i malicioznim političkim željama pojedinih predstavnika opozicije nije u nadležnosti gradske uprave, saopšteno je iz Glavnog grada.
Glavni grad: Komisija formirana u skladu sa Statutom
Portal AnalitikaIzvor

Oni su reagovali povodom optužbi Demokratskog fronta da je Stijepović Komisiju formirao suprotno Statutu.

Iz Glavnog grada su poručili da to, kako su rekli, što Komisija nije u skladu sa neodgovornim i malicioznim političkim željama pojedinih predstavnika opozicije nije u nadležnosti gradske uprave«.

»Tokom pregovora o konstituisanju parlamentarne većine iskazana je potreba da se formira posebna Komisija koje će dati doprinos ispitivanju pravne valjanosti pojedinih odluka koje je donijela uprava Glavnog grada u prethodnom periodu. U cilju pune transparentnosti rada gradske uprave preduzeti su određeni postupci kako bi takva Komisija mogla što prije da počne da funkcioniše i da da određene rezultate, u skladu sa njenim ovlašćenjima«, pojasnili su iz Glavnog grada.

Dodaje se da, s obzirom na to da je jedan dio opozicionih partija u prethodnom periodu posumnjao da su pojedine odluke izazavele štetne posledice po interese Glavnog grada, opredjeljenje gradske uprave je bilo da i predstavnici svih odborničkih klubova u Skupštini Glavnog grada učestvuju u radu Komisije.

Oni su kazali da je Stijepović svim odborničkim klubovima u gradskom parlamentu uputio dopis o formiranju Komisije u okviru koje im je pružio mogućnost da i oni opredijele svoje predstavnike za njen rad, a prethodno su i šefovi odborničkih klubova na sastanku sa predsjednikom Skupštine Glavnog grada detaljno upoznati sa tom inicijativom.

»Od tog momenta opozicioni odbornici, nažalost, imaju samo destruktivan pristup i ni jednim javno iskazanim stavom, niti kroz zvanične dopise, nijesu iskazali spremnost da participiraju u radu Komisije«, navodi se u saopštenju.

Potpuno je jasno, kazali su oni, da je njihova jedina namjera od samog početka bila klasično opstruiranje kako bi kroz obezbjeđivanje što više medijskog prostora mogli u javnosti da se bave presudama i političkim progonima.

»Pojedini opozicioni predstavnici su jedino imali za cilj da kroz rad Komisije organizuju paralelne tužilačke i sudske organe i da na taj način prigrabe određena prava koja im ni po Ustavu, ni po zakonima države Crne Gore ne pripadaju«, naveli su iz Glavnog grada
 

Portal Analitika