Region

Urušila se hala od 600 kvadrata u Grockoj, dva radnika teško povrijeđena

Tri osobe povrijeđene su kada se jutros urušila hala od 600 kvadrata u pogonu bivšeg PKB-a u Grockoj u Srbiji gdje su se nekada proizvodili džemovi i marmelade.
Urušila se hala od 600 kvadrata u Grockoj, dva radnika teško povrijeđena
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dvojica radnika P.Z (53) i P.I. (55) ozbiljnije su povrijeđena i prevežena su kolima Hitne pomoći u Urgentni centar. Radnik P.Z. u teškom je stanju i nalazi se na odjeljenju šok A u Urgentnom centru, a radnik T.I. je poslije ljekarskih pregleda pušten na kućno liječenje. Treći radnik nema teže povrede.

Kako Blic saznaje u MUP-u Srbije urušio se krov veličine 30 puta 20 metara, kao i dio zida te hale u kojoj je bilo pet osoba. Prema prvim informacijama, spašavanje radnika iz ruševina je trajalo sat vremena.

„Čuli smo strašan tresak, mislila sam da je bombardovanje ponovo počelo. Kad sam jurnula napolje, vidjela sam da se plafon hale urušio a oblak prašine prekrio je moju i okolne kuće. Odmah sam začula i jauke i vidjela jednog krvavog radnika. Pozvala sam u sekundi Hitnu pomoć. Imali su ludu sreću da ono prežive“, priča Marica Jozić.

Predsjednik opštine Grocka Stefan Dilberović kaže da je u pitanju pogon PKB "Voćarske plantaže" i da je za njega zadužena Agencija za privatizaciju.

„Opština nema uvid u njihovo poslovanje i ovaj objekat posjetiće inspekcija za rad“, kaže Dilberović.

Kako nezvanično saznaje Blic, ovaj objekat ustupljen je privatnoj firmi iz Golupca, koja je zaposlila četvoro radnika da isijeku sav metal i sve gvožđe koje se unutra nalazi kako bi prodali kao sekundarnu sirovinu.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika