NATO

Belgija daje snažnu podršku crnogorskom procesu pridruženja NATO i EU

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Didijea Rejndersa (Didier Reynders), potpredśednika Vlade i ministra vanjskih poslova Kraljevine Belgije.
Belgija daje snažnu podršku crnogorskom procesu pridruženja NATO i EU
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su istakli dobre bilateralne odnose Crne Gore i Kraljevine Belgije, na svim nivoima.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je istakao da je za Crnu Goru Kraljevina Belgija važan partner i u bilateralnom smislu i kao država-politički centar Evropske unije.

Predśednik Krivokapić je u razgovoru upoznao Rejndersa sa intenzivnim radom crnogorskog parlamenta na prilagođavanju našeg zakonodovstva evropskom akiju.

“Posebno mislim na set antikorupcijskih zakona i svim novim zakonskim rješenjima koja znače snaženje institucija, prvenstveno veću nezavisnost sudske vlasti, koja uz potrebnu odgovornost treba da znači i jačanje vladavine prava”, ocijenio je Krivokapić.

Predśednik Skupštine je podvukao da parlament predano radi i na izgradnji boljeg sistema u izbornom zakonodavstvu, kako bi se povratilo i osnažilo povjerenje u izborni proces.

Potpredśednik Didije Rejnders je saopštio da su ocjene institucija EU u redovnim izvještajima o Crnoj Gori pozitivne, ali i ukazao na potrebu za rezultatima u implementaciji zakona, jer je vladavina prava ključni prioritet na integracionom putu Crne Gore u EU i NATO. 

“Kraljevina Belgija daje snažnu podršku crnogorskom procesu pridruženja NATO i EU i možete računati na našu pomoć”, poruka je Rejdersa.

Portal Analitika