Muzika

Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na 60. Evroviziji (VIDEO)

Pjesma "Ceo svet je moj" autora Vladimira Grajića, koju izvodi Bojana Stamenov predstavljaće Srbiju krajem maja u Beču na jubilarnom, 60. takmičenju za Pjesmu Evroovizije.
Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na 60. Evroviziji (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Radio televizija Srbije ove godine pružila je šansu mladim pjevačima Aleksi Jeliću, Bojani Stamenov i Danici Krstić.

U televizijskom programu 15. februara Jelić se takmičio numerom “Vodi me”, Stamenov je izvela pjesmu “Ceo svet je moj” a Krstić je pjevala o “Suzama za kraj”. Autor sve tri kompozicije je Vladimir Grajić, autor “Molitve” sa kojom je Marija Šerifović 2007. pobijedila na Pjesmi Evrovizije. Tekstove za pomenute pjesme pisala je Leontina Vukomanović.

Pobjednička pjesma odabrana je glasovima publike kraj malih ekrana i žirija u studiju RTS-a, koji su činili Ivan Ilić, Nevena Božović i Goran Stankov.

I žiri i publika najviše poena dali su Bojani Stamenov.

Ona se pjevanjem bavi od svoje sedme godine. Završila je čak tri odsjeka u srednjoj muzičkoj školi - gitara, lauta i renesansno pjevanje. Bila je finalista šou-programa „Ja imam talenat" 2012. godine, kada je širu publiku osvojila svojim raskošnim glasom i sjajnom interpretacijom. U Srbiji je često predstavljaju kao srpsku Aretu Frenklin, stoji na sajtu RTS-a.

Izvor: b92.net

 

Portal Analitika