Zanimljivosti

"Čudovišta od blata" osvajaju Brazil (FOTO)

Zaboravite na seksi bolničarke, gusare, vještice i đavole jer su najpopularnije maske na ovogodišnjem karnevalu u Brazilu "kostimi" čudovišta iz močvare.
"Čudovišta od blata" osvajaju Brazil (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Učesnici ove petodnevne non-stop zabave u gradu Parati, na atlantskoj obali, veselo su se juče valjali u blatu, prekrivajući svoja tijela od glave do pete sluzavim glibom. Malo je onih koji su uspjeli da ostanu "neukaljani".

Ženu koja se usudila da dođe u bijelom bikiniju odmah je pojurilo jedno od ovih blatnjavih čudovišta. "Tako je čista da sam poželio da je zagrlim", pravdao se on.

1502brazil2

"Obično kada kažete brazilski karneval pomislite na perje i štras, svakako ne na blato", kazala je mlada francuska turistkinja koja se radosno pridružila opštem blatnom ludilu. "Zabavno je, originalno i egzotično", zaključila je ona.

Za Patrisiju Aževedo, koja posjeduje hotel u ovom ljetovalištu, valjanje u blatu je način da se rashladi. "Kada idete na normalnu karnevalsku žurku, svi ste zbijeni kao sardine i vrućina je nesnosna. Blato predstavlja osvježenje, a nije vam potrebno ni mlijeko za sunce", objasnila je ova četrdesetrogodišnjakinja.

1502brazil3

"Blatna žurka" (“Bloco da Lama” na portugalskom) nastala je 1986. i svake godine je sve popularnija, mada je učesnicima zabranjeno da zalaze u grad kako ne bi isprljali bijele zidove kuća.

"Ovo je zaista vesela zabava. Nisam se pogledala u ogledalo, ali sigurno izgledam smiješno, iako nema veze jer smo ovdje svi isti", kazala je Aževedo.

1502brazil4

Izvor: b92.net

Portal Analitika