Politika

PAJOVIĆ: DPS želi da sačuva ANB kao udarnu pesnicu partijskog rada

U procesu NATO integradija DPS želi da sačuva ANB kao "udarnu pesnicu" svog partijskog rada, kazao je za Dan predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.
PAJOVIĆ: DPS želi da sačuva ANB kao udarnu pesnicu partijskog rada
Portal AnalitikaIzvor

On je u intervjuu podgoričkom listu takođe rekao da DPS nije spreman da se odrekne mehanizama njihovih izbornih pobjeda koje smo, kako navodi, "imali priliku da upoznamo u aferi 'Snimak'".

Kada je riječ o početku pregovora SDP-a sa opozicijom o formiranju prelazne vlade, sagovornik Dana kaže:

- Rezultate pregovora sa političkim subjektima kojima je upućena inicijativa, imaćemo već početkom naredne sedmice. Nakon iskustva u Podgorici, ne bih prognozirao ishod kada je CDP u pitanju - ocjenjuje on.

On takođe smatra da je ne postoji sukob između SDP-a i DPS-a, bez obzira na medijski nastup Ranka Krivokapića u kome je kritikovao neke poteze DPS-a,

- Ne mislim da se radi o bilo kakvom sukobu, već o nastavku predstave za javnost koja je nekad sa manje a nekada sa više intenziteta. Ili preciznije - oni sada jako dobro znaju da se iz vreće krade, ali jš ne ispuštaju vreću koju drže.

Pajović je kritikovao i ekonomsku politiku koju vodi vladajuća partija.

- Ova vlast vidi Crnu Goru kao društveno preduzeća sa kojeg treba očerupati sve što se može i onda "očerupani plijen" unijeti u firme koje imaju direktne veze sa vladajućom i dobrostojećom klasom. Sjetimo se "Titeksa", "Radoja Dakića", "Željezare", "Metalca", "Kožare - Berane"... Nakon što je uništena industrija, prešlo se na nacionalne resurse kao što su planine, vodotoci, a sada su na redu i plaže. U tom procesu stvoreni su tranzicioni bogataši od kojih je dobar dio u vlasti, mada ima i onih koji se predstavljaju za alternative, a koji su zapravo samo nezadovoljni plijenom ili činjenicom da su "izbačeni iz posla". I jedni i drugi su bili dio koruptivnih transfera, a mi danas nemamo ni jednu presudu za korupciju na visokom nivou - izjavio je Pajović.

Izvor: Dan

Portal Analitika