Politika

ŠABOVIĆ: DPS će držati SDP "na uzici" sve dok ne nađe zamjenu

Demokratska partija socijalista će držati Socijaldemokratsku partiju "na uzici" sve dok ne nađe nekoga ko će nas zamijeniti, a ko nije za NATO, kazao je za Blic Crna Gora poslanik SDP-a Džavid Šabović.
ŠABOVIĆ: DPS će držati SDP "na uzici" sve dok ne nađe zamjenu
Portal AnalitikaIzvor

- Samo, trebalo bi da napuste oni nas, a ne mi njih. To bi bio otprilike pravi potez. Da raskinu s nama i da oni budu ti koji nisu htjeli nas. Ovakvim odugovlačenjem, otezanjem, proglašavanjem čistih penala i zicera, u SDP-u nismo ništa drugo ni zaslužili - kazao je Šabović, govoreći o komunikaciji između dvije partije nakon što je predsjednik Skupštine i SDP-a Ranko Krivokapić rekao da je njegova partija i dalje u koaliciji s DPS zbog NATO integracija.

Šabović smatra da DPS hoće predstavnike SDP-a u Vladi, ali da se ništa ne pitaju i da je to "vrlo pametno i mudro". Smeta mu što DPS prebrojava članstvo SDP-a čim naglas govore ono što bi trebalo, što im je na srcu i što očekuje njihovo članstvo.

- Pitaju nas što ćemo... Zaboravljaju da ih je SDP podržao i okrenuo 1997. godine. Oni su išli gdje su išli. Da su mene pitali, trebalo je i da nastave, da stignu sve do Haga. Na žalost, tada smo im zbog višeg interesa, države Crne Gore i svega u što smo vjerovali, pružili ruku i ušli u koaliciju s njima - kazao je Šabović i dodao da je "DPS tada nešto uzeo od SDP-a, nešto od Liberalnog saveza, a da su zadržali i nešto svoje, pa da po potrebi mijenjaju zastave".

Šabović, koji odavno zagovara da SDP izađe iz koalicije sa DPS-om, na kraju kaže da ne likuje i ne može da se raduje najnovijim međusobnim optužbama koje se, nakon istupanja Krivokapića plasiranju na nivou portparola dvije partije.

Izvor: Blic Crna Gora

Portal Analitika