Abiznis

Al Ulama: Privatizacija Kraljičine plaže stvar Vlade i investitora

Privatizacija Kraljičine plaže je stvar Vlade Crne Gore i investitora, i kao takva nije bila tema diskusije tokom posjete predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), saopštila je ambasadorka UAE u Crnoj Gori Hafsa Al Ulama.
Al Ulama: Privatizacija Kraljičine plaže stvar Vlade i investitora
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je ranije kazao da je zvaničnim diplomatskim kanalima tražio da kupovina Kraljičine plaže bude tema razgovora tokom njegove posjete Arapskim Emiratima, ali da je kod vlasti u Abu Dabiju „naišao na zid ćutanja o tom poslu“.

U reagovanju Ambasade, koje je potpisala ambasadorka Hafsa Al Ulama, navodi se da je ministar spoljnih poslova UAE, Abdulah Bin Zayed Al Nahyan, pozvao Krivokapića u zvaničnu posjetu kako bi održao govor u kampusu Njujork univerziteta u Abu Dabiju, i sreo se sa zvaničnicima iz UAE.

Kako je navela Al Ulama, Krivokapić se tokom posjete UAE sastao se sa šefom Skupštine Muhamed Ahmet Al Murom, ministrom ekonomije Bin Saeed Al Mansoriem i drugim zvaničnicima.

„Tokom nekoliko dana posjete Abu Dabiju i Dubaiu, Krivokapić je imao priliku da vidi više razvojnih projekata u Emiratima, kao što su Masdar City, UAE projekat zasnovan na solarnoj energiji, i drugim obnovljivim izvorima energije, i Sadiat kulturnu zonu u Abu Dabiju“, kazala je Al Ulama.

Prema njenim riječima, cilj posjete je bio razmjena informacija između dvije države „i doček dobrodošlice za Krivokapića povodom njegove prve zvanične posjete UAE“.

„Projekat Kraljičina plaža je stvar privatizacije Vlade Crne Gore, i kao takav se rješava sa njom od strane investitora. Diskutovanje o temi privatizacije Kraljičine plaže nije bio cilj ove zvanične posjete, i nije bio dio agende posjete“, kazala je Al Ulama.

Ona je pojasnila da je investitor koji je zainteresovan za privatizaciju Kraljičine plaže, Royal grupa iz Emirata, prestižna i poznata investiciona kompanija koja ima mnogo investicionih projekata u različitim djelovima svijeta.

„Ime te kompanije je dato Krivokapiću tokom mog sastanka sa njim“, dodala je Al Ulama.

Portal Analitika