Društvo

Osumnjičeni za šverc oružja biće izručeni SAD-u

Apelacioni sud potvrdio je danas rješenje podgoričkog Višeg suda kojim je dozvoljeno da trojica osumnjičenih za šverc oružjem, koji su u decembru uhapšeni na Aeroromu Podgorica, budu izručeni Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).
Osumnjičeni za šverc oružja biće izručeni SAD-u
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju objavljenom na sajtu Apelacionog suda navodi se da su žalbe branilaca državljanina Italije Masima Romanjolija i rumunskih državljana Kristiana Vintila i Virgila Flavija, odbijene kao neosnovane.

„Potvrđeno je rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je dozvoljeno izručenje okrivljenih SAD u cilju vođenja krivičnog postupka pred Okružnim sudom - južni ditrikt Njujork SAD, zbog krivičnih djela zavjera radi ubijanja službenika i zaposlenih lica SAD-a i zavjera radi obezbjeđivanja materijalne podrške ili resursa za stranu terorirstičku organizaciju“, kaže se u saopštenju.

Osumnjičeni se terete da su kovali zavjeru sa Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC() kojima su, navodno, namjeravali da prodaju velike količine oružja namijenjenog za ubijanje američkih državljana u Kolumbiji i obaranje letjelica SAD-a.

Portal Analitika