Finansije

Otvorena jedina ponuda za Novi Duvanski kombinat

Na današnjoj sjednici Tenderske komisije za privatizaciju je u prisustvu predstavnika ponuđača otvorena jedina ponuda za dokapitalizaciju putem izgradnje fabrike i prodaje akcija u kompaniji „Novi Duvanski kombinat“ AD Podgorica, od strane kompanije DOO „ Montenegro Duvan comerc“ iz Mojkovca. Tenderom je bila predviđena privatizacija društva putem kupovine cjelokupnog akcijskog kapitala, ili dokapitalizacijom bez kupovine akcija.
Otvorena jedina ponuda za Novi Duvanski kombinat
Portal AnalitikaIzvor

“Ponuđač se opredijelio za dokapitalizaciju društva bez kupovine akcija, u visini obaveznog Investicionog programa za izgradnju fabrike i organizaciju proizvodnje u iznosu od 8.040.000 eura  koji uključuje ulaganje u osnovna sredstva u iznosu od 6.790.000 eura, i to: građevinske objekte u iznosu od 3.490.000 eura, tehnološku opremu u iznosu od 3.050.000 i pomoćnu opremu u iznosu od 150.000 eura, kao i investiranje u obrtna sredstva u iznosu od 1.250.000 eura.  Investitor je u ponudi preuzeo obavezu da zaposli 86 novih radnika, 50 u prvoj fazi i 36 u drugoj. Najveći dio zaposlenih biće angažovan od postojećih zaposlenih i sa Zavoda za zapošljavanje iz Podgorice, a menadžerska struktura biće po potrebi angažovana i sa šireg prostora”, navedeno je u saopštenju sa sjednice tenderske komisije.

Takođe, investitor će obezbijediti proizvodni prostor veličine 7,000 kvadrata za obradu, pripremu i proizvodnju cigareta u prvoj i drugoj fazi, kupiti dvije nove linije za pripremu i proizvodnju cigareta, a od postojeće opreme remontovati i rekonstruisati dio tehnološke linije za obradu duvana i  dio  opreme za pripremu, proizvodnju i pakovanje cigareta.

“Komisija će u  skladu sa definisanom procedurom,  u saradnji sa privatizacionim savjetnikom u prvoj fazi evaluacije ponude,  izvršiti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova, utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima”, zaključuje se u saopštenju.

 
Portal Analitika