Turizam

Sajam masline i vina u okviru Praznika mimoze

U okviru Praznika mimoze i Velike bokeške fešte u Bijeloj, sjutra, 14. februara, održaće se Sajam masline i vina, koji organizuje Maslinarsko društvo Boka.
Sajam masline i vina u okviru Praznika mimoze
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Sedmi po redu Sajam masline i vina posjetiće i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja - generalni direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica, sa sardnicima za oblast maslinarstva.

Sajam, kao manifestacija promotivno edukativnog karaktera, biće prilika da se podsjeti na značaj ovih i drugih domaćih proizvoda sa ovog područja za lokalnu ekonomiju i uopšte poljoprivrednu proizvodnju Crne Gore. Cilj izložbe maslinovog ulja i proizvoda od masline, vina i drugih proizvoda mediteranske ishrane, jeste popularizacija domaćih proizvoda, tradicije i zdravih navika u ishrani, ali i edukacija proizvođača i potrošača o važnosti kvaliteta proizvoda.

U tom cilju, predstavnici Ministarstva uzeće aktivno učešće u radionici za maslinare koja će početi u 14h, a baviće se  aktuelnostima u maslinarskoj proizvodnji. Poseban dio radionice biće posvećen mjerama Agrobudžeta za 2015. godinu, koje su značajno unaprijeđene novim linijama.

Portal Analitika