Društvo

Prekinuto suđenje za ubistvo Šćekića: Pokvario se čitač CD-a

Nastavak suđenja Saši Boreti, Ljubu Bigoviću, Milanu Šćekiću, Ljubu Vujadinoviću i Alanu Kožaru optuženima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, protekao je u znaku preslušavanja dijela audio-vizuelnog snimka svjedočenja Zorana Vlaovića iz 2008. godine.
Prekinuto suđenje za ubistvo Šćekića: Pokvario se čitač CD-a
Portal AnalitikaIzvor

Vlaović je tada izjavio da mu se Boreta u zatvoru povjerio da je Šćekić ubijen zbog istrage u vezi sa podmetanjem eksploziva na gradilište hotela Splendid. Kazao je i da je taj zločin finansirao, pored Borete i Ljubo Bigović, a da su izvršioci ubistva Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović.

Iako je bilo planirano da se čuje i drugi CD Vlaovićevog svjedočenja, to se nije desilo. Predsjendik vijeća Apelcionog suda Dragiša Rakočević izjavio je pozivajući se na stručnu službu da je zakazala tehnika, odnosno čitač CD-a.

To je izazvalo buru u sudnici i ogorčenje, kako advokata odbrane, tako i zastupnice oštećene porodice Slavice Šćekić.

Odbrana smatra da iza navodnog kvara stoji prikrivanje sadržaja Vlaovićevog svjedočenja, kako se ne bi vidjelo da on ne odgovara pisanoj verziji.

Advokat Danilo Mićović kazao je novinarima da priča o tome da je zakazala tehnika vrijeđa inteligenciju. Podsjeća da je sve bilo u redu tokom preslušavanja prvog dijela Vlaovićevog svjedočenja i tvrdi da je tehnika potpuno ispravna.

- To je samo izgovor da bi se prikrili određeni propusti. Lično smatram a to je i stav odbrane da se radi o fabrikovanom CD-u, da to nije original i da je neko tu nešto radio, izjavio je Mićović.

Advokat Dragoslav Ognjanović zatražio je da se u cjelosti iz spisa predmeta isključi Vlaovićevo svjedočenje:

- Apelujem na sud da ovaj postupak stavi u zakonski tok i da se napokon dođe do materijalne istine na jedan potpuno objektivan način. Neko za ovo treba da snosi posljedice, ali svakako ne ljudi koji sjede unutra devet i po godina, kazao je Ognjanović koji je zatražio da se optuženima ukine pritvor.

Zbog toga što nije preslušan čitav audio-snimak ogorčena je i zastupnica oštećene porodice Slavica Šćekić.

- Neko na sve moguće načine nastoji da prikrije istinu, kako bi se optuženi pustili na slobodu i da bi konačna presuda bila oslobađajuća. Sve se to radi da ne bi bili procesuirani nalogodavac ubistva mog brata i treći saizvršilac Vuk Vulević, kazala je Šćekić novinarima.

Nastavak suđenja zakazan je za ponedjeljak.

Izvor: Antena M

Portal Analitika