Politika

AŠANIN: MTC da vrati dug Opštini Mojkovac

Nosilac nezavisne liste “Za Mojkovac” Ivan Ašanin, koji je pristupio Građanskom pokretu, apelovao je na Tendersku komisiju za privatizaciju Duvanskog kombinata da kompanija MTC uplati lokalnoj upravi dug od 5.000 eura “kako bi se kvalifikovala za milionske investicije koje najavljuje da će uložiti u Duvanski kombinat Podgorica”.
AŠANIN: MTC da vrati dug Opštini Mojkovac
Portal AnalitikaIzvor

“Povodom najave Montenegro Tabako kompani (MTC) iz Mojkovca o  privatizaciji  Duvanskog kombinata Podgorica, pozivam ih da prvo uplate, pretpostavljam za njih mizerno dugovanje od 5.000 eura koje im je preostalo prema ugovoru o uređenju građevinskog zemljišta  iz daleke 2010.godine Opštini Mojkovac. Poslije uplaćene prve rate više se nijesu pojavljivali, a rata je bila potrebna  za  dobijanje građevinske dozvole za rekonstrukciju. Da je ova kompanija napravila  10 odsto onoga što je najavljivala, ne bih se oglašavao. Čak su MZ Polja, gdje se nalazi pogon MTC, oduzeli prostorije u kojima je toliko vremena postojao zdrastveni punkt Doma zdravlja u Mojkovcu i time je ova MZ ostala bez tako značajne ustanove, koja je  od vitalnog interesa za građane najveće MZ u Mojkovcu, bez obzira što je to svojina MZ koja je bila ustupljena na korišćenje Domu zdravlja Mojkovac”, naveo je Ašanin u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.  

Kako je dodao, zanimljivo da se niko ne oglasi, ili podnese bilo kakav akt protiv ovog  nasilničkog čina  iz MZ, niti iz  Doma zdravlja Mojkovac, nit predsjednik opštine Mojkovac.  “Predsjednik opštine se u predizbornoj kampanji verbalno založio za rješavanje ovog problema, rekavši da će založiti sav svoj autoritet da povrati prostorije koje je ova kompanija uzela MZ  Polja i povrati zdravstveni punkt koji je bio posebno bitan za građane. Vidimo svi i po ovom postupku koliko predsjednik opštine drži riječ i koliki ima uticaj i autoritet da se izbori i zaštiti građane od ovakvih i sličnih pojava, iako je na vlasti”, ocijenio je Ašanin.

foto: novosti.rs

 
Portal Analitika