Muzika

ZONJO: Glavnog protaganistu spota držim u tajnosti

Reditelj Zoran Marković Zonjo proveo je mjesec dana u Arizoni, Nevadi i Kaliforniji gdje je snimao spot za pjesmu “Ja bih”, kotorskog dvojca Who See, koji su predstavljali Crnu Goru na Eurosongu 2013.godine.
ZONJO: Glavnog protaganistu spota držim u tajnosti
Portal AnalitikaIzvor

U izjavi za Portal Analitika Zonjo kaže da je iskustvo nezaboravno, naročito imajući u vidu da su upravo na tim lokacijama radili slavni režiseri poput Džon Forda i Roberta Zemekisa, tvorca kultnog filma Forest Gamp.

-Amerika je ogromna zemlja i mnogo smo vremena izgubili putujući do raznih lokacija u tri savezne države. Uspjeli smo da stignemo i do legendarne Monument Valley (Dolina spomenika) koja je ikonografska scenografija vestern filmova uz koje sam odrastao. Sjajan je osjećaj raditi na lokaciji đe su snimani Tragači Džon Forda, Forest Gamp Roberta Zemekisa ili najnoviji Usamljeni rendžer Gora Verbinskog. Čak ima i jedna sekvenca sa tim predjelima u mom omiljenom filmu Odiseja u svemiru 2001, priča Zonjo za Portal Analitika.

1302zonjo2

Iako su mediji već objavili da se u spotu pojavljuje srpska glumica Biljana Mišić, koju publika pamti po liku Bebe iz filma Led u kojem joj je partner bio crnogorski glumac Momčilo Otašević, Zonjo kaže da ona nije glavni protagonista, a ko će to biti – još uvijek ne može da otkrije.

-Ko će biti glavni lik spota držim u tajnosti, ali se može reći da je značajan prostor u spotu dobila Biljana Mišić, koja živi u Holivudu i uveliko dobija uloge u američkim filmovima. Zanimljiva slučajnost  je da joj je majka iz Pljevalja a da završne kadrove trebamo snimiti upravo u Pljevljima, dodaje Zonjo.

Put u SAD nije mogao proći bez crnogorskih kolega. U Holivudu im se pridružio mladi glumac Petar Burić.

1302zonjo3

-Naš domaćin u Holivudu je bio glumac Petar Burić, koji tamo trenutno živi i radi, i preko kojeg sam upoznao Biljanu. Tamo smo se družili i sa Marijom Karan i Ninom Seničar. Bilo je veselo tih dana i vrlo motivišuće da se ponovo svrati do Los Anđelesa, kaže Zonjo.

Iako je spot sniman na teritoriji tri američke države - Arizone, Nevade i Kalifornije, završni kadrovi će ipak biti snimani u Crnoj Gori.

Snimanje spota su  pomogli Mineralna voda Rada, Opština Pljevlja, TO Pljevlja i Montenegro Airlines. Glavni fotograf je Miodrag Marković.

 

Portal Analitika