Zabava

PRESEDAN: Prvi put u istoriji izvedena operacija smanjenja penisa

Jedan američki tinejdžer prijavio se za operaciju smanjivanja penisa, tvrdeći da ga dimenzije polnog organa sprječavaju da ima seks i da se bavi sportom.
PRESEDAN: Prvi put u istoriji izvedena operacija smanjenja penisa
Portal AnalitikaIzvor

Prva operacija smanjivanja penisa u istoriji medicine obavljena je na 17-godišnjem pacijentu. Prije zahvata, njegov penis je van erekcije bio dugačak 18 centimetara, a obim mu je iznosio 25 centimetara.

- Imao je oblik lopte za američki fudbal - kažu hirurzi.

Tinejdžer je u prošlosti imao nekoliko epizoda prijapizma - neželjene i bolne erekcije koja obično traje satima. Zbog toga je njegov polni organ ostao zauvijek deformisan.

- Rekao mi je da mu je neprijatno kad oblači pantalone. Imao je utisak da svi zure u njega i da mu se sve ocrtava - kaže Rafael Karion, hirurg koji je obavio operaciju smanjivanja.

On se prvo iznenadio kada mu je mladić iznio nesvakidašnji zahtev, ali ubrzo je shvatio sa kakvim mukama se suočava.

- Njegov penis se tokom erekcije naduvavao kao balon. Iako zvuči kao san svakog muškarca, obim mu je bio nenormalno veliki, posebno na sredini - kaže Karion.

Tim hirurga je po prvi put u istoriji izveo operaciju u kojoj su sa obje strane penisa odstranjeni parčići tkiva. Nervi su zatim prespojeni, kako bi pacijent mogao da zadrži osjećaj cijelom dužinom i širinom.

Ljekari nijesu otkrili dimenzije penisa nakon zahvata, ali su ih nazvali "velikodušnim".

- Njegov polni organ je i dalje nešto duži i širi od prosječnog, ali sada deluje simetrično. Pacijent je veoma zadovoljan. Kaže da smo mu promijenili život - kaže Rafael Karion. (Blic)

Portal Analitika