Politika

MEDOJEVIĆ: Tužićemo Vijesti zbog mejla, Lekić ne napušta Front

Lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević rekao je da su Vijesti porazile profesionalno novinarstvo objavljivanjem, kako je rekao, navodnog mejla Koče Pavlovića, u kojem je kazao da treba tražiti zamjenu za Miodraga Lekića u Demokratskom frontu.
MEDOJEVIĆ: Tužićemo Vijesti zbog mejla, Lekić ne napušta Front
Portal AnalitikaIzvor

Niti je mejl tačan, niti sam ja takav mejl dobio. Niko od urednika tabloida Vijesti nije zvao da provjeri autentičnost tog sadržaja. To je klasična udbaška podmetačina“, rekao je Medojević gostujući u emisiji "U centar" na TVCG, autora Andrije Nikolića ponavljujući da će PzP tužiti vlasnike Vijesti.

On je dodao da su Vijesti željeli da nanesu direktnu političku štetu njegovoj partiji.

„Vlasnici Vijesti već treći put žele da naprave svoj projekat a meta im je stalno PzP. Oni žele da zloupotrebom medija otvore sebi politički prostor, i da svoj neuspješni politički projekat“, rekao je Medojević dodajući da je osnivanje Građanskog pokreta glavni motiv za objavljivanje mejla.

On je kazao da su vlasnici Vijesti bili pozvani u Front, prilikom njegovog osnivanja, ali da nijesu željeli da uđu u taj savez, jer,kako je kazao, ne žele srpsko-crnogorsko pomirenje i nijesu podržavali Miodraga Lekića.

„Srpski intelektualci su potpisali taj proglas, a Miodrag Perović to nije uradio.Vijestima je cilj da razbiju Demokratski front, kako bi stvorili neke njegove kopije“.

Upitan da li su saglasni njegovi i stavovi Lekića, koji želi da sarađuje sa Građanskim pokretom, Medojević je rekao da je Front koalicija u kojoj postoje različita mišljenja, što je legitimno.

„U Frontu postoji više politika. Predsjedništvo Fronta je dogovorilo da se ide u pregovore u vezi prelazne vlade, a Lekić je dobio mandat da pregovora sa svim opozicionim segmentima“, rekao je Medojević.

Lekić je, kako je dodao, rekao da ne prelazi u GP.

„Zajedno pronalazimo rješenje, nije lako sve to, jer su segmenti različiti, a Lekić nas dobro objedinjuje svojim diplomatskim vještinama“, precizirao je lider PzP-a.

Komentarišući izjavu Lekića, koji je naveo, da ukoliko Front ne bude vodio jedinstvenu politiku, tog saveza neće biti sa njim na čelu, Medojević je rekao da svako ima pravo na svoje stavove.

„Fronta ima, i on je sve jači. Predsjedništvo sve odluke dolazi jednoglasno i pored različitih stavova“.  (Portal RTCG)

Portal Analitika