Region

Najveći narko-diler, a pušten za 200.000 eura

U pet minuta do 12, Dragoslav Kosmajac (66) juče je izašao iz Okružnog zatvora u Beogradu, nakon što je njegov advokat uplatio kauciju od 200.000 eura.
Najveći narko-diler, a pušten za 200.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

S puštenom bradom i kosom, garderobom spakovanom u crnu kesu za đubre koju je držao u ruci, Kosmajac nije ni po čemu ličio na čovjeka čije se bogatstvo mjeri desetinama miliona eura i čije ime izaziva stahopoštovanje među najjačim narko-dilerima svijeta, piše Blic. Uz kratak pozdrav stražaru, Kosmajac je izašao iz zatvorskog dvorišta i ušao u „golf“ u kome su ga čekali sin Lazar i žena na mjestu suvozača. Iz Bačvanske ulice krenuli su ka naselju Šumice. 
Porodica je Kosmajca čekala i u utorak veče, kada se čekalo da na račun Narodne banke legne novac za kauciju, i da on bude pušten da se brani sa slobode.
- Kauciju je uplatio Kosmajčev advokat, koji i održava kontakt s porodicom. Čim su pare legle, donijeto je rješenje o njegovom puštanju - kažu u Višem sudu. 
Kosmajac je uhapšen 9. septembra 2014. a protiv njega su pokrenuti postupci zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta, falsifikovanja isprave i prevare. Tri mjeseca prije toga, premijer Aleksandar Vučić je optužio Kosmajca da je najveći diler na Balkanu, a zatim je u MUP-u za rad na ovom slučaju oformljena radna grupa. Policija, međutim, nije uspjela da Kosmajca poveže sa drogom, ali je od njega oduzeto 14 zgrada i kuća, sportska hala, hotel...(Blic)

Portal Analitika