Politika

DPS: Počinju pripreme za Kongres, u fokusu NATO integracije

Na sjednici Opštinskog odbora DPS Žabljak, koja je održana danas 12. februara, članovi Opštinskog odbora upoznati su sa odlukom o zakazivanju VII kongresa DPS Crne Gore, raspisivanju izbora u Opštinskim organizacijama kao i sa odlukama o izboru predstavnika za VII kongres i upustvom o načinu organizovanja partijskih izbora na državnom i opštinskom nivou.
DPS: Počinju pripreme za Kongres, u fokusu NATO integracije
Portal AnalitikaIzvor

Opštinski odbor donio je odluku da VII Izborna konferencija DPS Žabljak bude održana 18. aprila 2015. godine.

Donijeta je Odluka o kriterijumima, broju i načinu izbora predstavnika Izborne konferencije. Formirane su radne grupe za praćenje aktivnosti i pružanja pomoći mjesnim organizacijama.

Razmatrane su i obaveze u skladu sa Zaključkom Glavnog odbora da se u DPS-a na svim nivoima pokrene široka aktivnost na afirmaciji i promociji jednog od ključnih strateških ciljeva državne politike – evroatlanskih integracija.

U okviru izbornog procesa u Partiji, u pripremama za kongres, u mjesnim odborima, kao i na drugim tribinama, posebno će biti riječi i o javnoj podršci ovom opredjeljenju, u susret očekivanom pozivu Crnoj Gori za članstvo u NATO do kraja 2015. godine.

Članovi Opštinskog odbora u tome imaju posebnu obavezu i odgovornost, konstatovano je na sjednici, navodi se u saopštenju DPS-a.

 

Portal Analitika