Region

POSLIJE SEDAM GODINA: Policija rasvijetlila ubistvo sudije iz Knjaževca

Zaječarska policija podnijela je protiv Ljubiše Tošića (74) krivičnu prijavu za teško ubistvo zbog sumnje da je marta 2008. godine ubio Dragišu Cvejića, tadašnjeg predsjednika Opštinskog suda u Knjaževcu.
POSLIJE SEDAM GODINA: Policija rasvijetlila ubistvo sudije iz Knjaževca
Portal AnalitikaIzvor

Sudija Cvejić je stradao nakon što je, kada je otvorio kapiju svog dvorišta, aktivirana bomba "kašikara", koja je bila zakačena za vrata kapije.

Protiv Ljubiše Tošića već je podignuta krivična prijava za teško ubistvo Radice Lukić (57), supruge Velimira Lukića, tadašnjeg starješine Opštinskog prekršajnog veća u Knjaževcu. Ona je preminula nakon što je otvorila vrata stana i aktivirala "kašikaru" koja je bila pričvršćena za kvaku.

"Tošić je uhapšen krajem marta 2009. godine. Pregledom je ustanovljeno da on boluje od paranoidne psihoze, zbog čega je proglašen neuračunjivim. Umjesto suđenja, izrečena mu je mjera čuvanja i liječenja u neuropsihijatriskoj ustanovi zatvorenog tipa", saznaje Blic u tužilaštvu.

Radna grupa koja je prije godinu dana formirana u srpskom MUP-u kako bi rasvijetlila ubistvo sudije Cvejića sada je došlo do novih dokaza koji osumnjičenog Tošića terete i za ovaj zločin, na čije se rasvjetljavanje čekalo sedam godina. Koji su novi dokazi pronađeni, policija nije saopštila. (Blic)

Portal Analitika