Turizam

NTO: Crnu Goru u 2014. posjetilo 22.414 turista iz Hrvatske (VIDEO)

U okviru aktivnosti na promociji zimske turističke ponude na tržištu regiona, nakon prezentacija u Tirani i Trebinju, aktuelna ponuda, sa akcentom na ponudi ski centara predstavljena je danas i u Dubrovniku.
NTO: Crnu Goru u 2014. posjetilo 22.414 turista iz Hrvatske (VIDEO)
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Aleksandra Maksimović iz NTO-a je kazala kako je Crna Gora dobar izbor i za zimu i za ljeto, a posebno zbog blizine samih zimskih turističkih centara.

"Iako mnoge Crna Gora asocira na suncem obasjane plaže i more, te je uglavnom prepoznata kao destinacija za odmor tokom ljeta, doživjeti se i uživati može u “Divljoj ljepoti” i u zimskoj sezoni, bilo na obali mora ili na planinama gdje se pruža mogućnost da tokom više od od pola godine skijate ili vozite snowboard“, istakla je Maksimović.

Boro Nikolić, direktor Lokalne turističke organizacije Žabljaka predstavljajući turističke aranžmane, ukazao je na blizinu tog grada, napominjući da se do Žabljaka iz Dubrovnika stiže za dva sata vožnje automobilom.

O turističkim atrakcijama koje nude crnogorski ski centri kao što su hodanje na krpljama koje je moguće probati na padinama Durmitora, Bjelasice, Krnova, te Nacionalnom parku „Biogradska gora“, zatim vožnje motornim sankama, bordovanje sa zmajem, zimske jahačke ture i zimski rafting, govorio je vlasnik turističke agencije Explorer iz Kolašina, Luka Bulatović.

Jovan Mićunović, direktor prodaje Ski centa "Vučje“ predstavio je najnovije pakete i sadržaje iz njihove ponude, ističući školu skijanja za djecu koju vode licencirani instruktori.

Tokom 2014. godine Crnu Goru je posjetilo 22.414 turista iz Hrvatske koji su ostvarili ukupno 89.810 noćenja. U prosjeku su se zadržavali četiri dana.

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika