Politika

DANILOVIĆ: Ne smeta nam što na pregovore dolazi Banović, njega smo i zvali

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović kazao je za radio Antenu M da će pregovorima SDP-a sa Modragom Lekićem i liderima opozicije oko formiranju vlade nacionalnog jedinstva u ime SDP-a prisustvovati šef poslaničkog kluba Borislav Banović.
DANILOVIĆ: Ne smeta nam što na pregovore dolazi Banović, njega smo i zvali
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je kazao da mu ne smeta što predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić i članovi Vlade iz te partije neće prisustvovati razgovorima, jer su Banovića upravo i zvali.

"Podsjećam da smo mi, odnosno predsjednici opzicionih partija uputili poziv upravo predsjedniku kluba poslanika Borislavu Banoviću. Nije za nas ništa izneneđujuće, niti mi odlučujemo ko će biti sagovornici sa druge strane. Za taj nivo skupštinskih razgovora bilo je potpuno i očekivano da gospodin Banović, na koga je i adresiran poziv, odgovori pozitivno. Oni sami treba da procijene, po mogućnosti koju smo mi u svom dopisu i ostavili, da li će sastanku prisustvovati ili ne gospodin Krivokapić", kazao je Danilović.

Nakon pregovora sa SDP-om uslijediće razgovori sa predstavnicima Liberalne partije koji su prihvatili poziv. Danilović kaže da su manjinske partije napravile veliku grešku što su odbile poziv Lekića.

"Mislim da oni svoju sudbinu direktno vežu za Mila Đukanovića. Time preuzimaju direktnu odghovornost za ekonomski sunovrat, za velike probleme Crne Gore u aktuelnoj ekonomskoj politici, mislim da je to višak odgovornosti koji tovare sebi na leđa,ali, to je njihov izbor", poručio je Danilović.

Danilović smatra da manjine ne rade dobro za one koje predstavljaju.

"Minimum koji je trebalo da urade je da razgovaraju i čuju argumente. Niko iz opozicije nije nanio štete manjinama više od Đukanovića lično.Toga moraju biti svjesni", smatra Danilović.

Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i albanske stranke ranije su najavile da neće razgovarati o vladi nacionalnog jedinstva jer im, između ostalog, nije bilo prihvatljivo učešće pojedinih lidera opozicije na protestu protiv dolaska Hašima Tačija.

DPS je ranije odbacio bilo kakvu mogućnost da pregovara o prelaznoj vladi.

Sastanak koji je zakazan za ponedjeljak biće održan u Skupštini.

Iz DF-a je saopšteno da bi prelazna vlada nacionalnog jedinstva trebalo da ima tri ključna cilja-stabilizaciju socijalnoekonomskih prilika, pripremu poštenih izbora kroz potpunu implementaciju zakonodavstva kao i oživotvorenje principa vladavine prava kroz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

DF će na sastanku pored Lekića predstavljati i Goran Danilović i Branko Radulović, SNP Srđan Milić, Građanski pokret Žarko Rakčević i Dritan Abazović, a Pozitivnu Crnu Goru Darko Pajović.

Antena M

Portal Analitika