Košarka

Odlične partije Dragičevića, Dubljevića i Rajsa

U Eurokupu, Euročelendžu i Balkanskoj ligi, Crnogorci su odigrali izuzetne role u svojim timovima.
Odlične partije Dragičevića, Dubljevića i Rajsa
Portal AnalitikaIzvor

U posljednjem kolu TOP 32 Banvitu je trebala pobjeda u Sasariju, kako bi obezbijedio prolaz u naredni krug drugog po značaju evropskog takmičenja. Turci su uspjeli da slave na vrućem terenu na Sardniji rezultatom 72:89 i tako ovjere kartu za TOP 16, a velike zasluge za uspjeh ima crnogorski reprezentativac Vlado Dragičević, koji je bio drugi strijelac svog tima sa 15 poena, učinak koji je zasladio sa 8 skokova.

Ranije je prolaz među 16 najboljih timova Eurokupa izborila Valensija, koja je večeras poražena od Lokomotiv Kubana na svom terenu 89:90. Naš Bojan Dubljević je bio nesuđeni junak susreta: pri rezultatu 86:88 za goste, postigao je faul koš 30-ak sekundi prije kraja (89:88), ali je u narednom napadu Kurbanov postigao poene za konačnih 89:90 u korist ruske ekipe. U posljednjem ataku na utakmici, centar iz Nikšića nije uspio da donese trijumf svom timu. Dubljević je susret završio sa 14 pogodaka i 7 uhvaćenih lopti.

Sinoć se, davno kvalifikovani Kimki, prošetao Limožom (72:86), a ponovo je blistao Amer sa našim pasošem, Tajriz Rajs (18 poena, 5 skokova, 6 asistencija, indeks 27).

Jedini naš predstavnik u Euročelendžu, Nemanja Milošević, nastavlja da briljira u dresu rumunskog Energi Rovinarija. Baranin je tokom cijelog susreta zadavao glavobolje belgijskom Okapi Alstaru, a na kraju je postigao odlučujuće poene sa linije penala za 80:84, tako da koš Okapija u posljednjem napadu nije imao nikakvu važnost (82:84). Bivši krilni centar Budućnosti je ponio epitet MVP-ja utakmice, zahvaljujući učinku od 20 poena i 5 skokova.

U Balkanskoj ligi Žarku Rakočeviću ama baš ništa nije polazilo za rukom do posljednja dva minuta meča Kožuv - Rilski. Tada je Kolašinac pokazao kakav je igrač sa 7 uzastopnih poena, koji su Bugarima donijeli trijumf (72:74), istovremeno nanijevši Makedoncima prvi ovogodišnji evropski poraz. Rakočević je susret završio sa 13 poena, šutirajući iz igre 5/16. Imao je 6 skokova, ali i 5 izgubljenih lopti - ali je u finišu bio čovjek odluke!

Pobjedu u BIBL-u upisao je i Radomir Marojević (14 poena). Njegova Krajova je porazila Peju u gostima 60:67.

(Kosarka.me)

Portal Analitika