Društvo

BEST Podgorica organizuje kurs programiranja

Lokalna grupa Udruženja Evropskih studenata Tehnike BEST će od 7. do 12. jula u Podgorici i Kotoru realizovati akademski kurs na temu android programiranja, pod nazivom „Droids are taking over the World“.
BEST Podgorica organizuje kurs programiranja
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika Telenor Fondacija je prepoznala značaj kursa koji će mladima pomoći da usavrše znanje u kreiranju i dizajniranju android aplikacija i postanu dio konkurentnog svjetskog tržišta i logistički i finansijski podržala projekat.

Kurs će pohađati oko 30 učesnika iz Crne Gore i Evrope, što će domaćim studentima omogućiti da sarađuju sa kolegama sa Evropskih univerziteta i razmjenjuju znanja i iskustva. Konkurs za prijavu inostranih studenata će početi 15.februara, a od 15. maja preko zvaničnog sajta www.best.ac.me mogu se prijaviti i studenti iz Crne Gore. Potrebno je da svi zainteresovani studenti pošalju motivaciono pismo i kreativne odgovore na pitanja koja će biti dio prijave na sajtu.

Akademski kurs je jedinstvena prilika da studenti iz Crne Gore i inostranstva nauče kako da kreiraju android aplikacije, osnove dizajna, realizacije i promocije projekata, a da po uspješno završenom kursu dobiju sertifikate sa određenim brojem ECTS kredita koji će im biti priznati na matičnim fakultetima.Svrha kursa je da predstavi android programiranje i sve mogućnosti koje nudi, kroz predavanja eminentnih predavača sa Prirodno-matematičkog i Elektro-tehničkog fakulteta, kao i stručnjaka iz kompanija koje su partneri BEST-a.

„Prema procjenama stručnjaka sa MIT-a, do 2050.godine,osoba bez osnovnog znanja programiranja će se smatrati elementarno nepismenom. Cilj naše organizacije da mladim ljudima, pored formalnog obrazovanja, pružimo mogućnost sticanja vještina koja će im koristiti na tržištu rada i biti njihova prednost u odnosu na konkurenciju. Dodatnu motivaciju nam predstavlja to što je naš projekat izabran na konkursu Telenor Fondacije i što su prepoznali potencijal i značaj dodatnog usavršavanja studenata“, kazali su iz studenske organizacije BEST.

Više informacija svi zainteresovani mogu dobiti na sajtu organizacije www.best.ac.me, slanjem emaila na adresu summercourse2015@gmail.com, ili preko zvanične Facebook strane organizacije - BEST Podgorica.

BEST predstavlja konstantno rastuću, neprofitnu i apolitičnu studentsku organizaciju. Osnovna aktivnost je pružanje prilika studentima za dopunsko i neformalno obrazovanje u internacionalnim timovima, stvarajući na taj način dodatnu vrijednost obrazovanju koje pružaju univerziteti. Oko tri hiljade članova uključeno je u svakodnevni razvoj usluga, a razni događaja i inicijative su do sada obuhvatili oko milion studenata.

Portal Analitika