NATO

GARČEVIĆ: Crna Gora u fokusu pažnje vodećih država Alijanse

Nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević kazao je u intervjuu za Pobjedu da je Crna Gora sada u fokusu pažnje vodećih država Alijanse.
GARČEVIĆ: Crna Gora u fokusu pažnje vodećih država Alijanse
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da sastanci crnogorskih zvaničnika sa svjetskim, dok traju takozvani intezivirani i fokusirani razgovori sa NATO-om, govore o interesovanju, ali i boljoj atmosferi kada su u pitanju šanse Crne Gore da postane članica.

Vesko Garčević, doskorašnji šef Misije Crne Gore pri NATO-u, od prošle nedjelje koordinira međuresorskim aktivnostima za jačanje javne podrške integraciji naše zemlje u Sjevernoatlantski savez.

Za Pobjedu kaže da će vrlo brzo biti pokrenuta kampanja koja će biti predstavljati nastavak aktivnosti od prošle godine.

„Dijalog koji smo otvorili ostaje i on će uključiti širok spektar ljudi, kako onih koji se bave ovim pitanjem svakodnevno, tako i onih koji možda nijesu direktno vezani za evroatlantske integracije. Polazeći od činjenice da je to stvar koja se tiče svih u Crnoj Gori i da, ukoliko dobijemo poziv ove godine, naša zenlja ulazi u NATO, onda je normalno da u ovom procesu učestvuje što veći broj građana. Već u martu organizovaćemo vidljivu i prepoznatljivu kampanju. Za sada ne želim da otkrivam detalje“, kazao je Garčević.

Izvor: Pobjeda; foto: natomontenegro.me

Portal Analitika