Politika

Mandić-Nesterenku: Protivimo se ulasku CG u NATO

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić razgovarao je danas u Podgorici sa ambasadorom Ruske federeacije u Crnoj Gori, Andrejem Nesterenkom. Sagovornici su razmatrali mnoge aktuelnosti, sa akcentom na odnose između Crne Gore i Rusije, kao i teme vezane za NATO savez, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Mandić-Nesterenku: Protivimo se ulasku CG u NATO
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Mandić je svom gostu prenio stav da se Nova srpska demokratija protivi učlanjenju Crne Gore u NATO i da se zalaže za vojnu neutralnost. On je istakao da stav Nove srpske demokratije dijeli i većina građana, koji se u ogromnom procentu protive ulasku Crne Gore u ovaj ofanzivni vojni savez.

Lider NOVE je kazao da je crnogorski režim godinama obmanjivao ruske preduzetnike i političare o sigurnosti njihovog kapitala uloženog u Crnu Goru, kao i o tome kako Crna Gora ne želi da se svrstava ni u jedan vojni savez.

- Te priče koje je plasirao crnogorski režim bile su čista manipulacija i nijesu bile tačne, i one su se posebno koristile u predreferendumskom periodu, kada je aktuelnoj vlasti bilo važno da dobije podršku važnih međunarodnih adresa za svoj secesionistički projekat - rekao je Mandić.

On je naglasio da današnja Crna Gora nije suverena država i da se njenim marionetskim režimom upravlja iz određenih međunarodnih centara, koji nijesu samo politički nego i kriminalni.

- Neophodno je da Crna Gora profunkcioniše kao zemlja koja će voditi računa o interesima većine građana, njihovim željama i potrebama, a što se tiče Nove srpske demokratije ona niti hoće, niti želi, niti smije da zaboravi sve ono što je Rusija u prošlosti uradila za Crnu Goru i srpski narod i u našem vođenju politike ona će nam, kao i našim precima, predstavljati snažan oslonac i u budućem djelovanju - kazao je lider NOVE.

U razgovoru su učestvovali i potpredsjednik Nove srpske demokratije dr Strahinja Bulajić i zamjenik ambasadora Rusije Vladimir Gurko.

Portal Analitika