NATO

Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da podržava Crnu Goru

Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) nastaviće da podržava Crnu Goru u evroatlanskim integracijama, poručio je šef odeljenja za Zapadni Balkan, Pol Gaske, navodeći da Odbor za evropske integracije treba da osigura interese građana, prenosi Mina.
Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da podržava Crnu Goru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je danas, kako je saopšteno iz Skupštini, u Podgorici razgovarao sa predstavnicima Odbora za evropske integracije. Gaske je rekao da je svjestan koliko reforme društva mogu biti teške.

Prema njegovim riječima, Odbor treba da osigura interese građana i zbog toga je njegova uloga značajna.

„Bez obzira na to što su evropske integracije značajan korak ka razvoju države, duh vidljivih reformi i napornog rada Crna Gora treba da zadrži i nakon učlanjenja u Evropsku uniju (EU)“, ocijenio je Gaske

Predsjednik Odbora, Slaven Radunović kazao je da je do sada konsenzusom članova tog tijela usvojeno sedam predloga za izmjenu nacrta pregovaračkih pozicija i oni su uvršteni u konačan tekst.

„Koliki je to značaj govori činjenica da u zemljama regiona tokom cjelokupnog pregovaračkog procesa nikada nije promijenjena nijedna predložena pozicija“, zaključio je Radunović.

Sastanku su prisustvovali zamjenica predsjednika Marija Ćatović, i članovi Nada Drobnjak, Genci Nimanbegu i Koča Pavlović.

Kao zamjena članici Odbora Azri Jasavić, sastanku je prisustvovao poslanik Goran Tuponja. 

Portal Analitika