Abiznis

Radionice o IPARD like projektu u Pljevljima i Žabljaku

Radionice o IPARD like projektu sjutra će biti održane i za poljoprivredne proizvođače sa područja Pljevalja i Žabljaka.
Radionice o IPARD like projektu u Pljevljima i Žabljaku
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Tokom drugog kruga info-kampanje, predstavnici Direktorata za IPARD plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja razgovaraju sa proizvođačima iz crnogorskih opština o konkretnim projektima za koje su zainteresovani. Na ovaj način, poljoprivrednim proizvođačima koji planiraju da konkurišu na poziv pružiće se dodatna pomoć oko prikupljanja dokumentacije i pripreme aplikacija.

Radionica u Pljevljima biće održana u maloj opštinskoj sali, sa početkom u 10h, dok će na Žabljaku biti održana u zgradi Opštine, sa početkom u 14h. Radionici na Žabljaku prisustvovaće i proizvođači iz Plužina.

Ovih dana radionice su održane u Plavu, Beranama i Andrijevici, a njima su bili obuhvaćeni i proizvođači iz Petnjice, Rožaja i Gusinja. Za proizvođače iz Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina radionica je održana danas. rema programu info-kampanje, planirano je da se IPARD like radionice održe narednih dana u ostalim opštinama, gdje postoji interesovanje poljoprivrednika.

Cilj Ministarstva je da se do kraja roka za apliciranje - 28. februara, za podršku uspješno prijavi što više poljoprivrednih proizvođača, te da se iskoriste sva raspoloživa bespovratna sredstva u iznosu od 4,1 milion eura i realizuje 8,2 miliona eura investicija u crnogorsku poljoprivredu. Prema do sada iskazanom interesovanju, sa optimizmom možemo reći da očekujemo dovoljan broj aplikacija. i ostvarivanja bespovratne podrške u iznosu od 50 odsto investicija u porodična gazdinstva.

Portal Analitika