Zanimljivosti

Postignite sjajan i blistav izgled očiju

Pratite ovih nekoliko koraka kako bi vaše oči izgledale blistavo tokom cijelog dana...
Postignite sjajan i blistav izgled očiju
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nanesite prajmer: Ovaj korak je vrlo bitan ako želite da vam oči djeluju bistro cio dan. Nakon što ste nanijeli prajmer, ujednačite ga sa ostatkom lica, krećući se od kapaka ka obrvama.

Nanijesite neutralnu boju na nabor kapka: Prelazna boja obično je neutralna boja srednjeg tona koja se nanosi na pregib kapka, a u ovom slučaju biće vam potrebna nešto svjetlija nijansa jer će glavni akcenat biti na unutrašnjem i spoljašnjem uglu oka.

Nanesite boju srednje nijanse na unutrašnju i spoljašnju trećinu oka: Koju god boju odabrali, trudite se da se zadržite na srednjoj nijansi. Nanesite boju zaobljenom četkicom na unutrašnju i spoljašnju trećinu oka i blago je ujednačite sa ostatkom šminke.

Potamnite sijenku koju ste nanijeli u uglove očiju: Sa malom, još zašiljenijom četkicom, nanesite tamniju sijenku na krajnje ivice unutrašnjeg i spoljašnjeg kapka. Ne zaboravite da ovu nijansu blago ujednačite sa srednjom nijansom sijenke.

Nanesite najsvjetliju sijenku na središnju trećinu kapka: U pitanju može biti bilo koja boja, pa čak i bela ili neka u metalik varijanti. I nju ujednačite da spoljašnjim i unutrašnjim uglom kapka.

Ponovite proces na donjem kapku: U zavisnosti od željenog efekta, na ivicu donjeg kapka možete nanijeti ‘nude’ ili crnu olovku, kao i neku od nijansi koje ste nanijeli na gornje kapke.

Stavite akcenat na unutrašnji ugao oka: Iako je glavni akcenat na središnjem dijelu oka, osvjetljavanje unutrašnjeg ugla oka najsvjetlijom nijansom sijenke koju ste upotrijebili učiniće da vase oči izgledaju još blistavije.

Ajlajner i maskara: Za još izraženiji efekat, nanesite ajlajner i maskaru.

Izvor i foto: b92.net

 

Portal Analitika