Politika

KRIVOKAPIĆ: Dobra vlast moguća uz jak parlament

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Pola Gaskelu,v.d. direktora Direktorata za Zapadni Balkan i proširenje u Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije.
KRIVOKAPIĆ: Dobra vlast moguća uz jak parlament
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić i Gaskel su istakli dobre bilateralne odnose Crne Gore i Velike Britanije i Ujedinjenog Kraljevstva, na svim nivoima.

Tom prilikom Krivokapić je istakao da crnogorski Parlament posvećeno radi na izgradnji i jačanju svojih punih kapaciteta, posebno u dijelu nadzora i kontrole.

“Samo je dobra vlast i vlada moguća uz jak Parlament. Britanska parlamentarna tradicija je veoma važna Crnoj Gori kao orijentir i mjerilo za punu nadzornu i kontrolnu ulogu nad izvršnom vlasti. U tom svijetlu ćemo tražiti načine i modele bliže saradnje dva parlamenta kroz razmjenu iskustva i znanja s ciljem sticanja novih vještina za poslanike u pogledu vladavine prava i borbe protiv korupcije i sličnih devijacija”, ocijenio je Krivokapić.

Sa druge strane, Gaskela je ocijenio da su vidljivi napori i napredak Crne Gore na evro-atlanstkom putu.

On je ocijenio da Britanija ima ulogu prijatelja i partnera Crne Gore na njenom integracionom putu, te da možemo računati na britanske kapacitete koji bi značili savjetodavnu i stručnu podršku procesu jačanja vladavine prava kao osnovne obaveze na EU i NATO putu. (Portal RTCG)

Portal Analitika