Košarka

BOŠKOVIĆ: Očekujem nastavak serije pobjeda

Trener košarkašica Budućnost Volkana Goran Bošković kazao je da respektuje sarajevski Plej-of /Play off/, da ne očekuje lagan meč, ali i da ne sumnja u trijumf svog tima. Budućnost Volkano i Plej-of odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 14. kola.
BOŠKOVIĆ: Očekujem nastavak serije pobjeda
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je kazao da je Plej-of kvalitetan tim, sastavljen od mladih i talentovanih košarkašica.

"Očekujem da nastavimo seriju pobjeda, ali sam siguran da do nje nećemo doći lako. U Sarajevu smo imali dosta problema sa njima, tako da utakmici moramo prići maksimalno i bez potcjenjivanja. To je solidna ekipa, puna mladih i talentovanih igračica, koje žele da se pokažu u najboljem svjetlu", kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je naglasio da Budućnost ukoliko želi prvo mjesto mora dobiti Plej-of.

"Mi nemamo drugog izlaza, osim da idemo na pobjedu. Za prvo mjesto neophodna je pobjeda protiv Plej-ofa i trijumf Venecije protiv Medveščaka do 25 poena razlike. Priželjkujemo to, ali bez obzira na ishod meča u Veneciji mi ćemo ići na pobjedu", kazao je Bošković.

On je naglasio da je Budućnost u međusobnim dueima uspješnija od Venecije i Medveščaka i da bi bilo pravedno da prva pozicija pripadne podgoričkom timu.

Bošković je naglasio da protiv Plej-ofa neće igrati povrijeđena Božica Mujović, kao i da je pod znakom pitanja nastup Aleksandre Dobrović zbog temperature.

Amerikanka Šona Teri smatra da Budućnost or prvog minuta mora nametnuti svoj stil igre.

"Od prvog skoka moramo igrati agresivno. U prvom meču igrali su zonu tako da se moramo prilagoditi na nju. Moramo igrati svoju igru u napadu, a u odbrani agresivno. U tom slučaju neće biti problema", rekla je Teri.

Prema riječima Milene Bajić, Plej-of ima mladu i perspektivnu ekipu.

"Bolji smo od njih, ne očekujem da će se lako predate. Naporno smo trenirali i sve osim pobjede ilo bi velikoiznenađenje", rekla je Bajić.

Budućnost je prvi duel u Sarajevu dobila 85:78, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ima sedam pobjeda i dva poraza.

Plej-of je bez pobjede u regionalnom takmičenju ove sezone.

Duel u dvorani Morača počeće u 18 sati, a ulaz je slobodan.

Mina 

Portal Analitika