Region

Nastavljeno suđenje Miškoviću i Đuraškoviću

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je, iznošenjem uvodnih riječi advokata odbrane i tužilaštva, nastavljeno suđenje vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i drugima.
Nastavljeno suđenje Miškoviću i Đuraškoviću
Portal AnalitikaIzvor

Oni i još 12 osoba su optuženi za zloupotrebe u preduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i za utaje poreza.

Predsjedavjući sudija sudskog vijeća Maja Ilić, zbog obimnog postupka i velikog broja optuženih, ograničila je vrijeme za uvodna izlaganja na sat vremena.

Branilac Mila Đuraškovića, advokat Zoran Ateljević naglasio je da nema dokaza da je njegov klijent oštetio preduzeće FAM.

"Kada je u pitanju prva optužnica u kojoj se navodi da je Đurašković u saradnji sa drugim licima oštetio FAM tako što je imao namjeru da pribavi sebi imovinsku korist, nema ni jednog jedinog dokaza u tom pravcu", rekao je Ateljević.

Uz to što je detaljno ukazao na nepostojanje dokaza u optužnici, Ateljević je doveo u pitanje i legalitet optužbe.

 

Milo Đurašković

"Da li je moguće suditi nekome za nešto što je post festum propisano kao krivično djelo. U vreme izvršenja krivično djelo zloupotreba položaja nije bilo propisano zakonom", rekao je on.

Uvodne reči o optužnici za zloupotrebe u FAM-u izneo je i advokat Jugoslav Tintor, branilac predsednika Skupštine akcionara u PZP Niš, Dejana Jeftića koji je rekao da je proces "iniciran pod političkim pritiskom". (Blic)

Portal Analitika