Politika

Ivanović: Podgorički odbor napustilo 30 od 133 člana

Odbor Socijalističke narodne partije Glavnog grada danas bi trebalo da raspravlja o aktuelnoj situaciji u partiji nastaloj nakon odlaska predsjednika tog ogranka Velizara Kaluđerovića i dijela rukovodstva kojeg predvode Neven Gošović, Aleksa Bečić i Zdenka Popović. Sjednicu je zakazao potpredsjednik Odbora Dragan Ivanović, koji je nakon odlaska Kaluđerovića preuzeo predsjedavanje najvećim lokalnim ogrankom SNP-a.
Ivanović: Podgorički odbor napustilo 30 od 133 člana
Portal AnalitikaIzvor

Sjednici će prisustvovati predsjednik SNP-a Srđan Milić, potpredsjednica Danijela Pavićević kao i šef poslaničkog kluba Aleksandar Damjanović.

Damjanović je ranije izjavio da ostaje s obje noge u SNP-u, ali je i kritikovao Srđana Milića navodeći da nije zadovoljan načinom na koji rukovodi partijom.

Iako je ranije u javnosti pominjano da je podgorički odbor napustila većina članova, potpredsjednik Odbora Dragan Ivanović je otkrio u izjavi za Pobjedu da je to tijelo napustilo svega 30 članova od 133, koliko broji Odbor Glavnog grada. Ivanović je dodao da je partiju u Glavnom gradu napustilo 17 ili 18 omladinaca i podsjetio da ogranak mladih broji preko 100 članova.

Ivanović je rekao da će SNP na današnjoj sjednici, a povodom najave bivših funkcionera da će zadržati poslaničke i odborničke mandate, zauzeti generalni stav i pozvati ih da vrate mandate partiji.

- Ti koji su odnijeli mandate bili su ranije najveći protivnici onih koji su to pokušavali i bili vatreni zagovornici teze da mandati pripadaju partiji - rekao je Ivanović.

Šestoro odbornika SNP-a napustilo je partiju, ali su saopštili da neće vratiti mandate.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika