Politika

Abazović: Nijesmo zvali Lekića u GP, ali je svako dobrodošao kod nas

U javnosti se posljednjih dana dosta nagađa o tome da li će lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić preći iz tog saveza u Građanski pokret. Jedan od osnivača pokreta Dritan Abazović kaže da Lekića iz tog saveza nijesu zvanično pozvali da im se pridruži.
Abazović: Nijesmo zvali Lekića u GP, ali je svako dobrodošao kod nas
Portal AnalitikaIzvor

"Nijesmo ga zvali. Zaista ne bi bilo umjesno da mi zovemo predsjednika jednog političkog subjekta i to iz redova opozicije da nam se pridruži. U DF-u nema potrebe da brinu o tome. Svako je dobrodošao kod nas, ali dok neko ne osjeti potrebu sam da napusti jedan pokret pa da se priključi drugom, zaista je neukusno da mi vršimo pritisak na bilo koga zbog te moguće formalne saradnje", kazao je Abazović za radio Antena M.

Prema njegovim riječima, u Građanskom pokretu imaju dosta članova, te da ne žele ni na koji način da se stvara neki jaz između GP i DF-a.

"Lekić je predsjednik DF-a i našim odnosima ne smeta ništa ni situacija koju imamo trenutno, jer postoji visok stepen povjerenja i spremnosti da zajedno otvoreno razgovaramo o svim pitanjima za koja smatramo da su zajednička ili od zajedničkog interesa", zaključio je Abazović.

Izvor: Antena M

Portal Analitika