Abiznis

Ivanović i Obradović tužili Plantaže

Fabrika briketa koju su 21. jula 2011. godine zajedno otvorili kompanija „OMP Engineering“ i Plantaže, stigla je do suda. Vlasnici firme „OMP Engineering“ Oleg Obradović i Miodrag Ivanović, kako nezvanično saznaje Pobjeda, tužili su Plantaže tražeći raskid ugovora i odštetu od šest miliona eura.
Ivanović i Obradović tužili Plantaže
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Zvanično, Pobjeda juče nije mogla da dobije odgovor na pitanje koji je razlog što je pompezno najavljena proizvodnja briketa stigla do suda, zašto se razilaze partneri i kolika će biti cijena razlaza. Jedan od vlasnika firme koja je tužila Plantaže, Miodrag Ivanović, nije želio da odgovoi na pitanje Pobjeda da li on i njegov partner Oleg Obradović izlaze iz fabrike briketa, zašto i koliko odštete traže.
„Nemam komentar. Ne želim to ni da demantujem, ni da potvrdim“, kazao je juče kratko Ivanović odgovarajući na pitanje da li je problem to što Plantaže nijesu obezbijedile dovoljno sirovine za rad ove fabrike.

obradovic

Kada se otvarala fabrika treći partner u ovom poslu Obradoviću i Ivanoviću bio je i Predrag Bošković, sadašnji ministar rada i socijalnog staranja, koji je kasnije izašao iz tog posla.

Izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš bila je malo konkretnija i potvrdila je juče da je partnerstvo stiglo do suda, ali nije htjela da iznosi detaljnije svoj stav.
„Sud će presuditi. Radi se o raskidu ugovora, a Plantaže su u ovom slučaju angažovale advokatsku kancelariju koja će ih zastupati“, kazala je Maraš odgovarajući na pitanje da li Plantaže zamjeraju partnerima da nijesu nabavili adekvatnu opremu i da zbog toga fabrika nije radila.

Fabrika koju su ove dvije firme otvorile sa po pola vlasništva, formirajući zajedničku firmu „Plantomp“ praktično nikada nije proradila.

Izvor: Pobjeda
Portal Analitika