Politika

DEDEIĆ: Napadom na Džomića Radunović pomaže DPS-u

Napadom na sveštenika Velibora Džomića potpredsjednik Nove Slaven Radunović direktno pomaže Demokratskoj partiji socijalista u pripremi konačnog obračuna sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koji uskoro slijedi. Na predstojećem junskom Kongresu DPS-a ta politička organizacija usvojiće programsku normu kojom se predviđa da četiri Eparhije SPC i tzv. CPC formiraju ,,Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori''. tvrdi predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić.
DEDEIĆ: Napadom na Džomića Radunović pomaže DPS-u
Portal AnalitikaIzvor

"Koliko je poznato za sveštenika Džomića da se mogao u lokalima u Podgorici vidjeti sa Miomirom Mugošom, toliko je poznato da se Radunović druži u tim istim kafanama sa Tarzanom Miloševićem. Radunović je, takođe, u ,,korumpiranoj'' državi Mila Đukanovića, u kojoj Srbi ne mogu dobiti kakav pristojan posao, bio vlasnik privatne firme ,,Ofis centar'' sa kolegom iz Glavnog odbora DPS-a, a na kraju je istu zakinuo za 140.300 eura, a radnike Srbe za plate i doprinose. Država do danas nije reagovala. Jasno je, baš danas, zašto. Njegov partijski šef Andrija Mandić odavno se, uz jutarnju kafu, savjetuje sa Bracom Baturanom koji je obavljao i odgovornu funkciju šefa jedne od uprava ANB-a na nivou ove države, a za sukob na Cetinju tokom kampanje za pretposlednje predsjedničke izbore direktno se konsultovao sa ekipom iz ,,Granda'' kako bi bio plasiran nakon Filipa Vujanovića, a ispred Nebojše Medojevića", naveo je Dedeić u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Kako je dodao, imajući u vidu da je tokom postojanja nekadašnje Srpske narodne stranke Mandić svoje kolege vaspitavao shodno ličnoj teoriji da u crkve i manastire idu samo bolesni ljudi'', "očigledno je da Radunović izvršava partijski nalog i da je ovo zapravo stav Andrije Mandića".

"Nemam nikakvu namjeru da specijalno branim Velibora Džomića jer ne vjerujem u njegovu i misiju nekih drugih sveštenika SPC koji nacionalne Crnogorce koji diskriminišu Srbe, navodno pokušavaju da vrate Pravoslavlju. Takođe, vjerujem da bi mnogo korisnije bilo da se Džomić i ostali ograde od bujajućeg ekumenizma u SPC-u. Džomiću sam u oči saopštio i da je bezrazložno pisao optužnicu protiv vladike Artemija i da ničim pravednim na ovom svijetu nije bio pozvan da to radi. Po Džomićevom povratku u Crnu Goru, jasno ćemo kritikovati svaki njegov potez koji ne ide u prilog antiekumenističkoj SPC. Ali, od napada onih koji izjednačavanjem Džigija Grbovića, Veska Barovića, Miomira Mugoše, Darka Šukovića sa Veliborom Džomićem, pokušavaju da izbrišu prefiks ,,Srpska'' iz imena pomjesne Pravoslavne crkve, moram da branim svakoga, uključujući i Džomića. Za razliku od Grbovića, Mugoše, Šukovića i Barovića, koji su Crnogorci, Mandić i Radunović se lažno predstavljaju da su Srbi, a sve rade, zajedno sa režimom, na projektu stvaranja tzv. Pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Neće proći", zaključio je Dedeić. 

Portal Analitika