Politika

MARKOVIĆ: Nema političkih uticaja na ANB

U Skupštini Crne Gore završena je rasprava o izmjenama Zakona o ANB-u. Tokom rasprave ponovo je otvoreno pitanje nezavisnosti ove službe od mogućih političkih uticaja. Potpredsednik Vlade i ministar pravde Duško Marković kazao je da nema govora o takvim ocjenama.
MARKOVIĆ: Nema političkih uticaja na ANB
Portal AnalitikaIzvor

"Totalitarne službe bezbjednosti, korumpirane u sprezi sa organizovanim kriminalom, uništiće našu državu Crnu Goru“, saopštio je u Skupštini Nebojša Medojević poslanik PzP-a.

"O tome da je ovo država kriminala i mafijaška država ,da je Agencija mafijaška i da podržava takvu državu i stoji iza takve države, to zaista odbacujem sa indignacijom“, odgovorio je Marković.

Medojević je u Skupštini saopštio da rasplet u bezbjednosnom sektoru može izazvati nestabilnost u Crnoj Gori i dovesti do čak i terorističkih akcija.

„To je scenario za film, pretpostavljam da se sprema snimanje nekog filma po jednom ozbiljnom scenariju i biće mi interesatno da taj film gledam, ako do njega dođe i zaista u tom smislu je teško polemisati sa onim što je govorio poslanik Medojević, osim na ovakakv način kako sam to procijenio. Ne slažem se“, odgovorio je Marković.

Markovića je iznenadilo to što su pojedini poslanici o ANB-u govorili kao o organu prinude i sile, što kako je rekao nije tačno.

"Službenici ANB-a ne mogu da legitimišu niti mogu da privode, niti mogu da hapse, ni da upadaju u stanove. Oni vrše svoja ovlašćenja u skladu sa članom šest ovog zakona“, poručio je ministar pravde.

Prema ocjeni Markovića, iza predloga da službenici ANB-a sa 25 godina staža odlaze po sili zakona u penziju, ne krije se namjera da se otarase službenika agencije.

(RTCG)

Portal Analitika