Svijet

Otkazana ženidba Čarlsa Mensona

Jedan od najpoznatijih svjetskih zatvorenika Čarls Menson (80) neće se oženiti svojom 53 godine mlađom djevojkom Afton Barton, nakon što se ispostavilo da ona hoće samo da zaradi na njemu kad umre.
Otkazana ženidba Čarlsa Mensona
Portal AnalitikaIzvor

Prema navodima novinara Danijela Simonea, 27-godišnja Barton, sada poznatija pod umjetničkim imenom Star, nadala se da će kao zakonita supruga imati vlasništvo nad tijelom svog supruga nakon što on umre. Mlada Afton očigledno ima sjajan preduzetnički njuh, te je planirala da se obogati tako što bi Mensonovo tijelo izložila u Los Anđelesu i od toga zaradila popriličnu svotu novca. Menson je očito shvatio o čemu se radi i teška srca raskinuo sve veze sa mlađanom partnerkom.

- Konačno je shvatio da ga je izigrala kao budalu - izjavio je Simone za "Njujork post" i dodao da "Menson njenu ideju smatra glupom, jer nikad ne bi mogla da se obogati na njegovom tijelu iz jednog prostog razloga - čovjek vjeruje da je besmrtan".

Dozvola za vjenčanje Mensona i Barton istekla je u četvrtak, ali ona i dalje gaji nadu da će joj Čarls oprostiti i vjenčati se sa njom.

Simone, pak, ima i drugu teoriju. On ne isključuje mogućnost da Menson nikada nije ni namjeravao da oženi Bartonovu, već da ju je samo "zavlačio" kako bi mu u zatvor donosila sve potrepštine.

(blic.rs)

Portal Analitika