Društvo

BEGOVIĆ: Džomić ima pravo žalbe Vrhovnom sudu

U očekivanju odluke Upravnog suda o rješenju MUP-a da Velibor Džomić napusti Crnu Goru, advokat Zdravko Begović za Atlas TV objašnjava šta će se desiti u situaciji da Upravni sud donese odluku kojom se usvaja tužbeni zahtjev Džomića, a samim tim poništava rješenje MUP-a.
BEGOVIĆ: Džomić ima pravo žalbe Vrhovnom sudu
Portal AnalitikaIzvor

"Dakle, u toj situaciji, više to rješenje ne postoji. Ono više nema pravnu snagu. I naravno, gospodin Velibor Džomić bi mogao da se vrati i boravi na teritoriji države Crne Gore", kaže on.

U suprotnom, ako Upravni sud odbije tužbeni zahtjev kao neosnovan, Begović kaže da Džomić i njegov zastupnik imaju pravo na vanredni pravni lijek.

"Oni mogu podnijeti zahtjev Vrhovnom sudu Crne Gore za preispitivanje pravosnažne sudske odluke, gdje bi konačno Vrhovni sud dao svoje mišljenje i stavio tačku na jedan takav slučaj", objasnio je Begović.

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost su ranije saopštili da ostaju pri stavu da sveštenik Velibor Džomić predstavlja opasnost po nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Sa druge strane, iz Mitropolije crnogorsko-primorske tvrde da je rješenje MUP-a politički i ideološki motivisano i da se oslanja na mišljenje ANB-a, koje, kako su rekli, nije ovjereno i potpisano je od neovlašćenog lica. 

Džomićeva žalba na rješenje MUP-a da mora da napusti Crnu Goru predata je juče, a iz Upravnog suda su najavili da će u u roku od pet dana donijeti odluku o ovoj žalbi.  

foto: RTCG

Portal Analitika