Društvo

Traži se graditelj stanova za raseljene u Nikšiću

Ministarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) ,u cilju obezbjeđenja smještaja, kao jednog od ključnih elemenata za integraciju raseljenih osoba, sprovodi aktivnosti kroz regionalnu inicijativu iz međunarodnih donacija i budžeta Crne Gore.
Traži se graditelj stanova za raseljene u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Kroz regionalni stambeni program za Crnu Goru predviđeno je izgradnja stambenih jedinica za 1.177 domaćinstava sa 6.063 člana, koja spadaju u najranjivije kategorije raseljenih.

"Prvi projekat u okviru Regionalnog stambenog programa je izgradnja 62 stambene jedinice u Nikšiću, za koji je raspisan tender. Ukupna vrijednost ovog projekta je 2.580.000 eura, od čega je 1.980.000 eura obezbijeđeno od donatorskih sredstava i 600.000 eura  iz budžeta lokalne samouprave.  U skladu sa potpisanim grant sporazumom između Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) i MRSS, 06.03.2014. godine je na  portalu Uprave za javne nabavke (EU Tenderi) objavljen javni poziv za izbor najpovoljnije ponude za izvođenje radova na izgradnji 62 stambene jedinice za raseljene osobe u opstini Niksić. Poziv za tender objavljen je i na  sajtu MRSS i implementacione jedinice „PROJECT CONSULTING- PROCON”, precizirano je u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja. 

Portal Analitika